Málnalekváros túrófagyi: első falatra beleszeretsz
Próbáljátok ki Ti is, imádni fogjátok!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Málnalekváros túrófagyi
Idén hamar beköszöntött a jó idő, így nemrégiben egy ínycsiklandó házi jégkrémmel örvendeztettem meg a fiaimat suli után. Krémes málnalekvár, könnyed túrókrém csokival leöntve. Percek alatt elfogyott, de megígértem a fiúknak, hogy hétvégére dupla annyi adaggal készülök majd.
Hozzávalók
- 350 g túró
- 3-4 ek. méz (ízlés szerint)
- fél citrom reszelt héja és leve
- 1 dl tej
- málnalekvár, ízlés szerint
- 2 tábla csokoládé
Elkészítés
1. A túrót, a mézet, a citrom levét és héját a tejjel simára dolgozzuk egy botmixer segítségével. A túrókrém felét a jégkrémformába töltjük, majd megkenjük lekvárral.
2. A formát kitöltjük a maradék masszával. Mélyhűtőbe tesszük kb. 2 órára.
3. Miután megdermedt, óvatosan kipattintjuk a formából a fagyott túrókrémet.
4. A csokoládét egy hőálló tálban vízgőz felett felolvasztjuk. Miután megolvadt a csokoládé, várjunk pár percet, amíg visszahűl.
5. A csokoládéba belemártjuk a túrófagyit. Hagyjuk, hogy megdermedjen.
6. Tálalásig mélyhűtőbe tesszük a fagylaltokat.