Ha te is imádod a kovászos uborkát, el kell készítened ezt a levest

Bizony ám! A kovászos uborka nem csak savanyúságként fogyasztható. Ha hiszitek, ha nem, mennyei leves is készíthető belőle. Ráadásul a pirított kolbász tökéletesen passzol az uborka savanykás ízjegyeihez. Ha még nem kóstoltátok ezt az igazán üdítő különlegességet, mindenképp próbáljátok ki!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Kovászos uborka leves
Hozzávalók 4 személyre :
- 5 db nagyobb kovászos uborka
- 6 dl hideg zöldség alaplé
- 1 dl kovászos uborkalé
- 2 dl natúr joghurt
- 1-2 dl habtejszín
- ½ gerezd fokhagyma
- 10 dkg száraz kolbász
- 10 dkg sobrassada (spanyol kolbász)
- 1 ek méz
- 1 ek vörösborecet
- 2 szelet barna kenyér vagy toast
- friss kapor
Elkészítés:
1. A felkockázott uborkát összturmixoljuk a lehűtött alaplével, a kovászos uborka levével, joghurttal, tejszínnel és a reszelt fokhagymával. Ezután egy tálba szűrjük, majd hűtőbe tesszük.
2. A karikára vágott kolbászt kolbászt egy serpenyőben lepirítjuk, majd a zsírját felitatjuk és egy aprítóban kicsi darabokra aprítjuk amíg morzsa állagú nem lesz.
3. Az összeturmixolt levest kivesszük a hűtőből és egy kistálkában tálaljuk, beleteszünk pirított kenyérkockákat, majd megszórjuk apróra vágott kovászos uborkával és a pirított kolbász morzsákkal, a tetejét friss kaporral díszítjük.
4. A spanyol kolbászt is lepirítjuk egy serpenyőben, hozzá adjuk a mézet és a vörösborecetet. A kolbász zsírján megpirított kenyérszeletekre kenjük és így tálaljuk.