Kókuszos, lime-os karfiolrizs: karcsúsító vacsi villámgyorsan
Adott egy fej karfiol, amit rizsszem nagyságúra aprítunk, aranybarnára sütünk és izgalmasan ízesítünk. Megígérhetem nektek, hogy aki nem szereti a karfiolt, ezután biztosan megnyalja mind a 10 ujját. Próbáljátok ki!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Kókuszos, lime-os karfiolrizs: egészséges finomság percek alatt
Amióta Ázsiából hazatértem, szinte nincs olyan étel, amit ne kókusztejesen, kicsit lime-osan és korianderrel feldíszítve tálalnék... Tényleg... Komolyan mondom... Még a karfiolt is. Na de ne szaladjunk ennyire előre!
Hozzávalók
- 1 fej karfiol ( rózsáira szedve)
- 2 ek. kókuszolaj
- 2 ek. kókuszte
- friss koriander, ízlés szerint ( durvára vágva)
- lime juice
- 2 tk. méz
- ¾ tk. tengeri só
- parmezán forgács, ízlés szerint
Elkészítés
- Tegyük a karfiol rózsákat a konyhai aprítógépbe és aprítsuk össze, amíg rizsszem nagyságúak lesznek.
- Egy nagy serpenyőben vagy wok-ban hevítsük fel a kókuszolajat középmagas hőmérsékletre.
- Tegyük bele a karfiolt és süssük 5 percig. Figyeljünk rá, hogy csak aranybarnára pirítsuk és ne égessük meg. Az égett karfiolnak nagyon rossz íze van.
- Miután megpirult, adjuk hozzá a mézet, tejet, sót és lime juice-ot. 2 percig még hagyjuk a főzőlapon.
- Tálaláskor reszeljünk rá parmezán forgácsot, majd durvára vágott koriander levéllel díszítsük.
Ha szereted a citrusos ízvilágot, akkor kattints a következő oldalra, még több hasonló receptért!