Recept

Klasszikus gulyásleves lépésről lépésre - Kezdőknek is menni fog!

Az olimpia befejeződött, kis hazánk pedig 15 csodálatosan csillogó éremmel zárta az eseményt. Nagyon büszke vagyok az összes magyar résztvevőre és gratulálok nekik az eredményhez. Tiszteletem jeléül erre a hétre még 2 klasszikus, magyar étel receptjével készültem. Az első a hagyományos gulyásleves, amit szerintem mindenki egyaránt imád. Én sokszor készítettem már el ezt külföldi barátoknak és minden egyes alkalommal hatalmas sikert aratott.

Marton Andrienn - ételstylist, receptíró

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Klasszikus gulyásleves

Előkészület: 20 perc
Elkészítés: 2,5 óra
Mennyiség: 4 főre

Hozzávalók:

  • 2 liter víz
  • 45 dkg marhahús
  • 2 db vöröshagyma, apró kockákra vágva
  • 2 db burgonya, apró kockákra vágva, 1 db fehérrépa, vékony karikákra vágva
  • 2 db sárgarépa, vékony karikákra vágva
  • 1 db kisebb zeller, pucolva
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2 db babérlevél
  • 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
  • 5 szem egész fekete bors
  • fél csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma, pucolva, egészben
  • só, ízlés szerint (nagyjából 1 evőkanál)
  • 2 db zeller szál
  • 2 evőkanál olaj, vagy mangalicazsír, hagyma párolására
  • Opcionálisan: 1 db kis paradicsom, apró kockákra vágva – édesebb lesz a gulyáslé tőle

Lépésről lépésre:

A hagymákat apró kockára vágjuk. A zsírt felhevítjük és a hagymát üvegesre pároljuk benne. Ha kész, levesszük a tűzről és a pirospaprika fűszerrel alaposan összekeverjük.

A húst leöblítjük, szárazra töröljük, majd 1-1,5cm-es kockákat vágunk belőle. Ekkor hozzáadjuk a marhahúst a pirospaprika keverékhez.

Felöntjük annyi vízzel, hogy elfedje a húsokat. Sózzuk, borsozzuk, köménnyel megszórjuk, hozzáadjuk az egész fokhagymákat, babérlevelet és az egész zellert. Majd fedővel lefedve 1,5 órát főzzük.

Ezután tesszük bele a sárgarépát, a kockára vágott krumplit, a zeller zöldet és a petrezselymet. Felöntjük még a maradék vízzel. Takarás nélkül 45 percet főzzük.‎

A következő oldalon mutatok még két nagyon finom magyaros receptet, lapozz!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Recept
Fashion&Beauty
A hiperpigmentáció olyan állapot, amely során a bőrön sötét foltok jelennek meg, melyek az egyenetlen melanin eloszlás miatt alakulnak ki. A jó hír viszont, hogy felveheted a küzdelmet a nemkívánatos...
Fashion&Beauty
A tavasz elég kiszámíthatatlan évszak és ilyenkor igazi kihívást jelent sikkesen, de mégis praktikusan öltözködni.
Lifestyle