Recept

Vétek megenni, olyan jól néz ki! Édesburgonya krémleves karácsonyfával

A hétvégén már advent első vasárnapja lesz, így nálunk már apránként, de elkezdődött a karácsonyi készülődés. Ennek jegyében egy juharszirupos édesburgonya krémlevest hoztam ma Nektek, amit a fiaim is imádnak, pedig alapvetően nincsenek oda ezért a zöldségért. A brokkolis karácsonyfa díszítéssel azonban sikerült megszerettetnem velük és azóta az egyik kedvencükké vált. Igazi ünnepi előétel, próbáljátok ki Ti is!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Juharszirupos édesburgonya krémleves, brokkolipüré fenyőfával és gránátalma díszekkel

Hozzávalók:

  • 500 gr édesburgonya
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olíva olaj
  • 3 ek juharszirup
  • 4-5 dl zöldség alaplé
  • 10 kis brokkoli virág
  • 2-3 szál petrezselyem
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • só, bors
  • Díszítésnek:
  • gránátalma mag
  • kapor
  • mini mozzarella golyók

Elkészítés:

  1. A répát, az édesburgonyát és a hagymát is megpucoljuk. A sárgarépát nagyjából 1 cm-es szeletekre, az édesburgonyát 2 cm-es kockákra, a hagymát pedig gerezdekre vágjuk. A fokhagymát megroppantjuk.
  2. Egy hőálló serpenyőt felhevítünk és az olajat a juharsziruppal megolvasztjuk benne. Rátesszük a felaprított zöldségeket. Majd ezzel a szirupos olajjal összekeverjük. Sózzuk-borsozzuk.
  3. A 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük a serpenyőt és 30 percig sütjük a benne lévő zöldségeket.
  4. Amikor elkészült, a serpenyő tartalmát átöntjük egy edénybe és felöntjük zöldség alaplével. (Inkább először az alaplé felét öntsük hozzá és majd turmixoláskor adjuk hozzá a megmaradt folyadékot, attól függően, hogy milyen híg levest szeretnénk kapni.) 10 percig főzzük, majd egy botmixerrel alaposan összeturmixoljuk.
  5. Végezetül a tejszínnel felöntjük és áthevítjük.
  6. A brokkolit forró- sós vízbe 3 percig főzzük, majd jeges vízbe mártjuk. A petrezselymet csak belemártjuk a forró vízbe, majd rögtön átteszük egy jeges vízzel teli tálba. ( Erre azért van szükség, hogy intenzívebb zöld színük legyenek a zöldségeknek.)
  7. Összeturmixoljuk egy kevés tejszínnel.

Tálalás:

Egy merőkanál segítségével kitesszük a tányérba az édesburgonya krémlevest, majd a brokkoli pürét egy adagoló segítségével, fenyőfa formában rácsurgatjuk. Gránátalma szemekkel, kaporral és mozzarellával díszítjük.

A következő oldalon mutatok még két melengető leves receptet, ha kíváncsi vagy rá, lapozz!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Recept
Lifestyle
Egyetlen dologra érdemes fókuszálnod, amiből rögtön leszűrhető, ha a beszélgetőpartnered épp megpróbál átverni téged.
Utazás
Home&Design
Végre egy ház, amit tényleg bárhova magaddal vihetsz, felépítése ugyanis csupán 6 órába telik. A belső tereitől pedig egyenesen padlót fogsz.