Ezzel ne lepd meg soha a gyereked

Gyermekem lassan 5 éves lesz, és igen aktívan érdeklődik a zene iránt. Van ritmusérzéke, egészen jó a hallása és természetesen engem ez hatalmas örömmel tölt el, mivel magam is szívesen zenélek. Vallom Kodály elvét, miszerint „a zenei nevelés már az anyaméhben kezdődik”.

A jövő zenésze

Ennek jegyében több hangszer is van nálunk, sőt, a kisfiamnak van már egy saját negyedes hegedűje is. Nagy élvezettel „játszik” rajta, de szereti a furulyát, a csörgőket és már a pánsípot is néha meg tudja szólaltatni. Az elmúlt 1-2 hónapban azonban leginkább a dob érdekli. Nem, dobfelszerelésünk nincs otthon, de sikerült elvinnem egy próbaterembe, ahol kipróbálhatta, milyen a dobolás.

Nagyon-nagyon tetszett neki! Nem véletlen, hiszen egyetlen ütésre megszólal a hangszer. Azóta is az a téma, hogy mikor megyünk oda vissza, mikor dobolhat újra. Játéklábasokból rendszerint dobfelszerelést készít, és van már igazi dobverője is. A YouTube-on oktatóvideókat nézünk, amit nagy lelkesedéssel utánoz le. Na, belőlem ennek hatására előtört az anyai lelkesedés, és ha már teljes dobfelszerelést nem kap (egyelőre), miért ne csinálhatnánk dobozokból valami egészen hasonlót.

Fotó: canmusicsavetheworld.com

Oldalak

Lifestyle
Azt biztos tudtad, hogy a kínai orvoslás gondoskodik a fizikai egészségről. De az is megvan, hogy a lélek egészségéről is képes? Ehhez csupán ismerni kell a kínai 5 elemet, amik ráadásul egy-egy...
Sztárok
Döbbenetes időutazáson vett részt Ivancsics Ilona. A színésznő visszatért Gazdagrétre, ahol a Szomszédok című ikonikus teleregényt forgatták. A korhű kellékekkel készült fotósorozat azért is...
Sztárok
A RTL-en feltűnő zsűritagok nem tették zsebre, amit kaptak a színésztől. Szabó Győző anno szerepelt is a műsorban.