Lifestyle

Tütü készítése házilag - Így a legegyszerűbb!

Két éve, sőt, még egy napja sem gondoltam, hogy egyszer szoknyakészítő anyuka leszek. Aztán itt van Lölő új, a második szülinapjára bütykölt, piros tütüje, amitől, komolyan mondom, meghatódtam. Pedig két éve, sőt, még egy napja sem gondoltam, hogy egyszer szoknyakészítő anyuka leszek.

barizsuzsi - blogger

Egy anyuci vagyok. Egy anyuci a sok közül, aki túl ugyan a harmincon, de megtalálta a szerelmet. Feleség lett, férje lett, akivel együtt nevelgetik boldogan tüneményes Lölőkéjüket. Ha szeretnéd megismerni egy kissé buggyant anyuka tűnődéseit, gondolatait, kalandjait, blogomban mindenképpen tarts velem!

Hú, én annyira fel vagyok pörögve, hogy éjszakánként is olyanokon kattogok, hogy a zsúron a sós sütit majd a kisebb vagy a nagyobb fonott kosárban kínáljam. De például az is egy kizárólag hajnalban megoldandó feladat, hogy pohárjelölőnek kiscsigát hajtogassak-e vagy maradjak inkább a virágoknál, sőt, egyértelműen éjjeli teendő előre azon is felhúzni magam, hogy mi lesz, ha nem ér ide időben a megrendelt csillámtetkó. Már tavaly sem volt semmi részemről a Lölő szülinapjára való készülődés, de az idei is legalább olyan várakozásokkal teli. Annyi a különbség csupán, hogy ezúttal profikra bíztuk a tortakészítést, és kézzel készített ajándék helyett most üzletből szereztünk be egy szuper kis építőjátékot. Mert most az építés a minden: a tányérban a kölesgolyókból is ház készül, a gyurmásdobozokból torony születik, és a könyvek is egymás hegyén-hátán sorakoznak a polcon.

Kell egy piros szoknya!

Noha a meglepetés nem saját kezűleg fabrikált, Lölő ünneplős szoknyája igen. Kitaláltam ugyanis, hogy KELL egy piros tüllszoknya a szülinapra. Egyrészt, mert Lölő most már erősen szoknyafüggő, másrészt, anya is. Úgyhogy a szikra kipattanását követő harmadik másodpercben már gőzerővel kerestem a fodros hacukákat. Most nem azt mondom, hogy nem találtam szép és árban is elfogadható darabokat, de eszembe jutott, hogy talán elkészíteni sem volna emberpróbáló feladat. Úgyhogy bele is vágtam. És miután a varrótudományommal nem igazán dicsekednék – bár a Lölőnek készült baba szerintem elég menő lett –, utánanéztem, hogyan lehetne öltések nélkül megoldani a feladatot. És igen, van ilyen! Úgyhogy, képzeld, a piros tüllszoknyácska már a szekrényben vár a szülinapi bevetésre!

Neked is ajánlom, mert tényleg fantasztikus kis ruha született – csíkozással és mindenféle előkészülettel együtt – mindössze egy óra alatt! Ráadásul, ilyenkor, a farsangi időszak kellős közepén, bármilyen jelmezhez is jól is jöhet. :)

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A gyógyvizek összetevőinél gyakran említjük a ként, a jódot és a brómot is, azonban létezik egy ritkábban emlegetett, ám annál hatékonyabb összetevő, amely nagyon fontos szerepet játszik a szépségünk...
Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...