Lifestyle

Kézzel varrott baba zokniból, egy óra alatt - Így csináld!

Nem vagyok varrónő, nem vagyok túl ügyes sem, de azt kell mondanom, a baba, amit készítettem, elég menő! Nincs semmi trükk, egy zokni kell hozzá, tű és cérna, meg egy kis töltőanyag. És egy óra „énidő”, mondjuk akkor, amikor épp alszik a gyermekem.

barizsuzsi - blogger

Egy anyuci vagyok. Egy anyuci a sok közül, aki túl ugyan a harmincon, de megtalálta a szerelmet. Feleség lett, férje lett, akivel együtt nevelgetik boldogan tüneményes Lölőkéjüket. Ha szeretnéd megismerni egy kissé buggyant anyuka tűnődéseit, gondolatait, kalandjait, blogomban mindenképpen tarts velem!

Volt egy időszak, amikor nem bírtam megmaradni a fenekemen, mindig mentem. Baráti összeröffenésre, biciklizni csak úgy, buszra, villamosra, fogaskerekűre felpattanni, hegyekben virágokat szagolgatni. Ó, boldog egyedüllét – mondhatnám, de nem mondom, mert most sokkal jobb programjaim vannak, sőt, a társaság is jobb! :) Szóval, most már megmaradok a fenekemen, de akkor is csinálok valamit. Egyszer matatófalon ügyködöm, máskor gyurmát kutyulok, mindig akad tennivaló. Most éppen egy kézzel varrott babát készítettem zokniból, alig egy óra alatt, amíg Lölő aludt. Szerintem nagyon-nagyon cuki lett, és úgy tűnik, babakörökben is nagy a sikere: már átesett az első pelenkázáson és Lölő a reggelijével is megkínálta. Szóval, nagyon büszke vagyok magamra, főleg azért, mert legalább most olyat alkottam, ami felismerhető. Mert, ugye, nálam sosem lehet tudni…

Az első baba az első babámnak

Szóval, van itt egy baba, ami először is azért különleges, mert életem első babája. Úgy értem, amit varrtam. Másfelől pedig azért különleges, mert az első „igazi” babám első anya varrta babája. Meg is mutatom, hogyan készítettem.

Hozzávalók:

  • 1 pár zokni (ha a babádnak más színű arcot szeretnél, akkor két darab zokni, ami nem egy pár) :)
  • töltőanyag (én vatelint használtam)
  • cérna
  • olló

Elkészítése:

Egy zokniból készül a baba teste, a sapkája és a kapucnija. A zokni sarka alatt vágjuk el vízszintesen az anyagot, ebből a részből alakítjuk majd a testet a lábakkal. A zokni sarkától indulva kanyarítsunk ollóval egy fekvő L-alakú részt, ez lesz majd a kapucni. A zokni fennmaradó részéből lesz a baba sapkája.

Kezdjünk a sapkával úgy, hogy kifordítjuk az anyagot. A baba homlokánál lesz az „érintetlen”, gumis rész, a sapka teteje pedig az ollóval elvágott. A sapka tetejét fércöltéssel varrjuk össze, és öltés közben mindig húzzuk meg, hogy összezáródjon a fejfedő felső része. Ha kész, fordítsuk ki, és tegyük félre.

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A gyógyvizek összetevőinél gyakran említjük a ként, a jódot és a brómot is, azonban létezik egy ritkábban emlegetett, ám annál hatékonyabb összetevő, amely nagyon fontos szerepet játszik a szépségünk...
Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...