Almási Kitti válaszol: A drogokat választotta helyettem, pedig szeretem!

Olvasónk azzal kapcsolatban írt nekünk levelet, hogy borzasztóan csalódott, mert a párja, akit szeret, inkább a könnyűdrogokat választotta helyette.

Dr. Almási Kitti, klinikai pszichológus

Videóimban az olvasói levelek, kérdések közül a leggyakrabban felmerülő problémákra fogok válaszolni. A célom az, hogy egy pillanatra elgondolkodtassam az embereket arról, hogy mindig, minden helyzetet megváltoztathatunk azáltal, ha új szempontból értelmezzük, ha másként tekintünk rá. Ennek a szemléletmódnak az elajátítása más életterületeken is nagy előny lehet.

Az olvasói történeteket, kérdéseket az [email protected] emailcímre várjuk! A kiválasztott leveleket név nélkül/álnévvel ellátva, változtatás nélkül közöljük.

A drogot választotta helyettem

"Kedves Kitti!

Már régebb óta szeretnék írni neked, csak eddig sokan párkapcsolati témákkal kapcsolatban kérdeztek és úgy gondoltam,hogy ez nem biztos,hogy annyira érdekes lehet ezek után,de foglalkoztat a dolog és nagyon megtisztelő lenne ha megválaszolnád a kérdésemet és ez is terítékre kerülne.

3 évvel ezelőtt kapcsolatba kezdtem egy fiúval. (Akkor 29 voltam,ő 34) Könnyű drogokkal élt minden nap. (itt a füvezésre gondolok elsősorban) Én semmi ilyesmivel nem élek. Neki előttem még nem volt igazán komoly kapcsolata. Abban a reményben kezdtem bele vele a kapcsolatba,hogy amit számára adni fogok,az többet jelent majd mint a drogozás és abba fogja hagyni. Nem így lett.Nagyon sok veszekedés következett,a viselkedése teljesen megváltozott amit ő észre sem vett már saját magán,én meg próbáltam segíteni rajta. A vége az lett,hogy külön utat választottunk,de nem túl szépen. A kapcsolat tönkremeneteléért a mai napig engem okol és hibáztat,úgy gondolja,hogy az én dolgom annyi lett volna,hogy ezt elfogadom neki,hiszen ezt leszámítva jól megvoltunk. Úgy gondolta,hogy még így is simán vállalhatnánk gyereket és élhetnénk hétköznapi életet ahogy mások is.Nem tudom,hogy amilyen elképzeléssel nekivágtam ennek a kapcsolatnak az tényleg csak az én álomvilágom volt,hogy fontosabb lehetek e a kábítószernél? Ragaszkodik hozzá,hogy ez a kapcsolat nem folytatható és bejelentette,hogy nem fog megváltozni és a hajlandóság sincsen meg benne,hogy hogy a kábítószerezést befejezze. Nekem nagyon nehéz a továbblépés,mert érzelem van a részemről. Nem beszélünk egy ideje,de borzasztó szembenéznem vele,hogy a drog nyert és nem én és engem nem tart annyira értékesnek mint azt,illetve,hogy bejelentette,hogy csalódott bennem és már nem szeret. Azt hiszem nem tudom,hogy hogyan kezeljem ezt a helyzetet,tanácstalan vagyok és megrekedtem egy szinten,ahol válaszokat keresek,hogy az emberi értékek miért nem lehetnek erősebbek a kábítószernél...

Kicsit elvesztem ebben a témakörben, köszönöm ha időt szánsz rám.

Legyen szép a napod!

Egy csalódott lány"

Olvasónk, aki Claudia álnéven írt nekünk, olyan kérdést fejteget, amely sok nőnek gondja manapság. Azt érzi, az a társadalmi elvárás, hogy képes legyen egyedül megállni a helyét a nagyvilágban, ugyanakkor azt tapasztalja, önállósága miatt a férfiak kerülik.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
A Halak belemegy egy titkos viszonyba. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Sztárok
Sokan nem tudják, de Eminemnek van egy gyönyörű lánya, akivel nagyon jó kapcsolatot ápol. A rapper készülhet is az esküvőre.
Sztárok
Bár a brit királyi család életét számos szigorú szabály és kötelezettség terheli, olykor azért mégis bepillantást nyerhetünk életük apró részleteibe, például, hogy mely fogásokat kedvelik a leginkább...