Bunda - Állatkínzás vagy divat?

Orrvérzésig csépelt téma lassan az állatvédelem, de ezen belül is a divat oltárán áldozatul esett példányok. Direkt kiemelném, hogy nem az unatkozó háziasszonyok által osztogatott, „ha van szíved”, „különben elaltatnak" stb. közösségi bejegyzéseiről van szó. (Bár az is megérne egy misét!)

Tömeghisztériát csinálnak ebből

Folyamatosan olvasom a szőrmeellenes és bundabojkottáló híreket, felhívásokat, kampányokat. Alapvetően egyetértek. Itt a hangsúly az "alapvetően" szón van, mivel rendkívül idegesítőnek találom, hogy tömeghisztériát csinálnak ebből. A kampányok nem konzekvensek, hanem a hisztériára alapoznak. Ma reggel épp az angóra nyulak sanyarú sorsát olvasgattam, de mire épp együtt kezdtem érezni, olyan hülyeségeket írtak le, hogy az egész komolytalanná vált számomra. Mi volt ez a pont?

„Nem etikus a nyulak levedlett, kikefélt szőrét sem felhasználni.” PAFF… a biztosítékom itt repült el! Nem etikus? Tehát, ha a kutyád fésülöd és a levedlett szőréből óhajtasz bojtot csinálni a sapkádra, akkor etikailag megbuktál? Vagy a tojást is tegyem vissza a tyúk alá, mert eredetileg az ő tojása?

Persze, én nem titkoltan szeretem az eredeti szőrt és az angóra pulóvertől is gyorsabban ver a szívem… Esendő vagyok. Én legalább beismerem. Az unatkozó cicclányok (tudod, a csivavások) az elsők, akik támadnak, ha állatvédelemről van szó. Az fel sem merül arany kis lelkükben, hogy a kabátja kapucniján pihenő nyúl sem önszántából mászott fel oda! Ezután rögtön jönnek az unatkozó háziasszonyok, akik vagy örökké állatokat mentenek, vagy a fitness oldalakon fikázzák a sportosabb lányokat, hogy csak azért szépek, mert nincs gyerekük.

Oldalak

Sztárok
Udvaros Dorottya modellként tűnt fel a 2024-es párizsi olimpia formaruha bemutatóján. A Femcafe interjút is csinált vele, ahol természetesen megkérdeztük, milyen hatással van rá az, hogy távoznia...
Sztárok
Harry fia, Archie herceg a mai napon ünnepelte ötödik születésnapját, ennek alkalmából pedig Károly állítólag úgy döntött, hogy küld unokájának egy szerény, de annál kedvesebb ajándékot.
Lifestyle
A Gólkirályság 2023-ban indult magyar vígjátéksorozat, amit Kapitány Iván álmodott meg. A női edző azonban már a valóságban sem elképzelhetetlen egy férfiakból álló csapatnál.