Szedres csirkesaláta - rántott kecskesajt golyókkal

Kinek jöhet egy szuper színes CSIRKESALÁTA???
Ez a sali a tipikus egyszerű és nagyszerű receptek közé tartozik. Mindenképpen ki kell próbálnod, ha imádod az édes és a sós ízek kombinációját:

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 4. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Szedres csirkesaláta - rántott kecskesajt golyókkal

Hozzávalók:

SALÁTÁHOZ

  • 300 g Csirkemell
  • 1 fél csomag Friss bébispenót
  • 1 fél csomag Friss salátamix
  • 1 negyed Lilahagyma

DRESSZINGHEZ

  • 2 ek Balzsamecet
  • 2 ek Extra szűz olíviolaj
  • 1 ek Méz
  • 2 tk Dijoni mustár
  • 1 tk Szójaszósz
  • 1 gerezd Fokhagyma

RÁNTOTT KECSKESAJTHOZ

  • 250 g Kecskesajt
  • 10 dkg Liszt
  • 2 db Tojás
  • 10 dkg Panko morzsa

EGYÉNI HOZZÁVALÓK

  • Ízlés szerint só, bors
  • Néhány szem dió
  • Koktélparadicsom

Elkészítés:

DRESSZING

Az alapanyagokat pürésítjük egy turmix, vagy botmixer segítségével.

CSIRKE

A csirkemell mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd indukciós főzőlapon, nagy hőfokon, forró serpenyőben 6 perc alatt kérgesre sütjük.
Fél percenként megfordítjuk a húst. Miután aranybarnára pirult, betesszük a sütőbe hőlég keverés programra, és 150 fokon 15 percig sütjük.
Amikor elkészült 5 percet pihentetjük, majd szeletekre vágjuk.

KECSKESAJT

A kecskesajtból golyókat formázunk, majd bepanírozzuk őket: megforgatjuk lisztben, majd tojásban végül kenyérmorzsában. A kenyérmorzsa helyett használhatunk pankó morzsát is, így még ropogósabb lesz.
Közepesen forró olajban aranybarnára sütjük, majd egy papírtörlővel bélelt tányérra rakjuk, és felitatjuk a felesleges olajat.

SALÁTA

A salátaágyra fektetjük a felszeletelt avokádót, hagymát, csirkemellet, rákerülnek még a kecskesajt golyók, a friss szeder, a paradicsom és a dió is.

Tálalás:

Meglocsoljuk a salátánkat a szedres dresszinggel és frissen tálaljuk.

GASZTROTIPP

Hogy fanyarabb legyen a dresszingünk, nyugodtan turmixoljunk bele gyümölcsöket, így megadva a saláták különleges ízvilágát.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!