Sütésmentes Mangó-lime joghurt torta - A tökéletes desszert
A tökéletes hétvégi kényeztető desszert!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 4. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.
Sütésmentes Mangó-lime joghurt torta - A tökéletes desszert
Hozzávalók:
KRÉM
- 1 nagy pohár Görög joghurt
- 100 g Mascarpone
- 150 g Porcukor
- 12 g Zselatin
- 2 csipet Vanília őrlemény
- 1 db Lime
MANGÓZSELÉ
- 1 db Mangó
- 100 g Porcukor
- 1 db Expressz tortazselé
TORTA ALAP
- 300 g Zabkeksz
- 200 g Vaj
Elkészítés:
ALAP
Összezúzzuk a zabkekszet, majd az olvasztott vajjal eldolgozzuk. A tortaforma aljába nyomkodjuk és 20 percre a fagyasztóba tesszük.
KRÉM
A joghurtot, mascarponét, porcukrot és a lime levét illetve a reszelt héját összekeverjük.
12 g zselatint, 45 g vízben hagyjuk ázni, amíg magába szívja a vizet, majd a mikróba tesszük és szinte forrásig melegítjük (kb. 30 másodperc).
Miután kihűlt a krémbe öntjük, jól elkeverjük és a torta alapra kanalazzuk és ismét fagyasztóba tesszük 30 percre.
Amikor érezhetően kemény a teteje akkor kezdjük elkészíteni a mangózselét.
MANGÓZSELÉ
Egy mangó húsát a porcukorral és 50 ml vízzel botmixer segítségével összepépesítjük. Hozzáadjuk a torta zselét és fél percig tovább keverjük.
Az elkészült mangózselét a torta tetejére öntjük, majd mikor megszilárdul, ízlés szerint friss gyümölcsökkel díszítjük.
Ha szeretnétek, hogy a gyümölcsök deresek legyenek, akkor tegyétek be díszítés után a mélyhűtőbe az egész tortát.Úgy tegyétek a tortára a gyümölcsöket, hogy ne érjetek hozzá kézzel( mert a kéz minimális zsírossága miatt, nem dermed meg a gyümölcs egyenletesen).