Shaksuka - az izraeliek lecsója. Tegye fel a kezét, aki már kóstolta!

Tegye fel a kezét, aki már kóstolta! Én imádom ezt a keleti fűszerezésű, nagyon zöldséges ételt, amit otthon is könnyedén el lehet készíteni, próbáljátok ki!

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 4. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Shaksuka - az izraeliek lecsója

Hozzávalók:

  • 1 dl olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db fahéj rúd
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 3 db kápia paprika
  • 1 tk cayenne paprika
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 360 g sűrített paradicsom
  • 10 szem koktélparadicsom
  • 1 tk cukor
  • 3 db tojás
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • ízlés szerint só, bors

Elkészítés:

Az olajban megdinszteljük az apróra vágott lilahagymát és az összezúzott fokhagymát.
A kápia paprikát összedaraboljuk, majd hozzádobjuk dinsztelt hagymákhoz, kicsit megfonnyasztjuk.
Ekkor jön a fűszerezés. Kömény, cayenne paprika és egy rúd fahéj. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is. Mikor elfőtt kicsit a leve, akkor dobjuk hozzá az összevágott koktélparadicsomokat is. Sózzuk, borsozzuk, ha savanyúnak érezzük a paradicsomot, cukrot is tehetünk hozzá.
Ha túl sűrűnek találjuk, akkor egy kis vizet önthetünk hozzá. Ezek után lyukakat formálunk a masszába és beleütjük a három tojást, majd a feta felét rámorzsoljuk az egészre. Lefedve rotyogtatjuk, de nem főzzük keményre a tojásokat. Úgy jó, ha még kicsit folyik a közepük.

Tálalás:

Az így elkészült étel tetejére rámorzsoljuk a feta másik felét és frissen rátépkedjük a petrezselymet.

GASZTROTIPP

Buggyantott tojással is készíthetjük, ami nem olyan egyszerű, a tippem, hogy az első buborékok után vegyük le a tűzről, majd egy kicsit pihentetve tegyük vissza 3 perce, alacsonyabb hőfokon.

Ha tetszett ez a szuper recept és szeretnél még hasonló klassz tartalmakkal találkozni, akkor kövess Instagramon és lájkolj Facebookon, hogy mindig értesülj a legfrissebb receptekről. :)

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!