Citrusos-petrezselymes pulykafasírtos taco

Ti készítettetek már fasírtot nem hagyományos módon? Ez a nagyon rukkolás, petrezselymes PULYKAFASÍRTOS TACO nemcsak ebédre szuper ötlet, hanem egy könnyű vacsorának is simán elmegy.
Tipp: A fasírtgolyók sajttal töltve még finomabbak!

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 4. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Citrusos-petrezselymes pulykafasírtos taco

Hozzávalók:

PULYKAFASÍRT

  • 40 dkg darált pulykahús
  • 1 db tojás
  • 2 fej fokhagyma
  • 3 ek zabliszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db citrom
  • 1 ek zsír

EGYÉNI HOZZÁVALÓK

  • kicsi tortilla lap (1 csomag)
  • joghurt (1 kis pohár)
  • rukkola
  • feta sajt
  • zöld pesztó
  • lime
  • ízlés szerint só, bors

MARINÁLT LILAHAGYMA

  • 2 db lilahagyma
  • 2 dl víz
  • 2 ek balzsamecet
  • 1 ek cukor
  • 1 ek feketebors (egész)
  • 1 tk só
  • 5 db babérlevél

Elkészítés:

MARINÁLT LILAHAGYMA

A vizet egy kis lábasba öntjük, mehet bele a balzsamecet, a cukor, a feketebors, a babérlevél és a só, pár perc alatt összeforraljuk.
A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk és ráöntjük az ecetes fűszeres vizet, úgy hogy ellepje. Egy órára hűtőbe rakjuk.

CITRUSOS-PETREZSELYMES PULYKAFASÍRT

A fasírthoz a vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, amikor üvegesedni kezd, hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát és tovább pirítjuk.
A darált húst egy közepes tálba öntjük, hozzáadjuk a hagymát, a zsírt, a tojást, a zablisztet, rászórjuk aprítva a petrezselyem felét, majd beleöntjük a citrom kifacsart a levét, sózzuk, borsozzuk.
Jól összedolgozzuk a húsos keveréket. Ha nem formázható eléggé, adjunk még hozzá zablisztet.
A masszából pingponglabda méretű gombócokat formázunk és egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket.
Kevés olajjal átkenjük a labdákat és 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.
Felhevítünk egy serpenyőt és egyesével megpirítjuk a tortilla lapok egyik oldalát, ha a megpirultak, félbe hajtva félretesszük őket.

Jöhet az összeállítás. Fogunk egy tacót és az aljára pakolunk a rukkolából, ezután megy bele a citrusos-petrezselymes pulykafasírt, majd a marinált lilahagyma és a végén megszórjuk feta sajttal.
Tálalás:

Pár csepp lime-mal zöld pesztóval és petrezselymes joghurttal megcsurgatva tálaljuk.

GASZTROTIPP

Ha úgy gondolod, hogy nagyon kiszáradnak a sütőben a fasírtgolyók, akkor nyugodtan adj hozzá még zsiradékot, valamint muffin sütőformában is meg lehet őket sütni.

Ha tetszett ez a szuper pulykafasírtos taco recept és szeretnél még hasonló klassz tartalmakkal találkozni, akkor kövess Instagramon és lájkolj Facebookon, hogy mindig értesülj a legfrissebb receptekről. :)

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!