Pikáns csirkeszárnyak szilva barbecue-val

Nincs is jobb, ami egy csirkeszárnnyaltörténhet, mint ez a fűszeres, pikáns szilvaszósz. Ropogós-ragacsos külső és omlós belső! Kell ennél több? Próbáljátok ki ezt a fantasztikus ízbombát! Jó étvágyat!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Pikáns csirkeszárnyak szilva barbecue-val
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkeszárny
- 10 db érett szilva
- 1 ek. citromlé
- 50 g barna cukor (helyettesíthető eritrittel)
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 ek. szilvalekvár
- 1 ek. balzsamecet
- 1 ek. szójaszósz
- 1 tk. chili szósz
- 50 g ketchup
- 2 teáskanál reszelt gyömbér
- 2-3 ek. méz
Elkészítés:
- A húson és a mézen kívül összeturmixolunk mindent egy tálban.
- A húsokat egy nagyobb tálba tesszük, majd nyakon öntjük a szilvás szósszal.
- Min.2 órán át hagyjuk pácolódni a hűtőben.
- Ezután sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a pácolt csirkét és 180 fokon 30 percig sütjük, majd megkenjük mézzel és további 220 fokon 10-15 percig ropogósra sütjük.





























