Parmigiana melanzane - az olasz rakott padlizsán


Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Parmigiana melanzane - az olasz rakott padlizsán

Hozzávalók:

  • 3 db Padlizsán
  • 200 g Mozzarella
  • 250 g Sűrített paradicsom
  • 1 db Fokhagyma
  • 100 g reszelt Parmezán
  • Bazsalikom levél
  • Oregánó
  • Extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

  1. Megmossuk a padlizsánt és kb. 1-2 centis szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. Előmelegített sütőben 190 fokon 20-25 percig sütjük, amíg tökéletesen meg nem sül.
  2. Leszedjük a tepsiről a padlizsánokat, majd elkezdjük a padlizsán-tornyot.
  3. Helyezzünk egy nagyobb padlizsánt alulra, majd rákanalazunk a zúzott fokhagymával, oregánóval és bazsalikommal elkevert paradicsomos sűrítményből, ráteszünk egy szelet mozzarellát és egy kevés reszelt parmezánt. Így folytatva készítünk 2, 3 réteget, úgy, hogy felülre a szósz, bazsalikom levél, parmezánra és egy csepp olaj kerüljön.
  4. Süssük forró sütőben 190 fokon 15-20 percig. Friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!