Parmigiana melanzane - az olasz rakott padlizsán

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Parmigiana melanzane - az olasz rakott padlizsán

Hozzávalók:
- 3 db Padlizsán
- 200 g Mozzarella
- 250 g Sűrített paradicsom
- 1 db Fokhagyma
- 100 g reszelt Parmezán
- Bazsalikom levél
- Oregánó
- Extra szűz olívaolaj
- só
Elkészítés:
- Megmossuk a padlizsánt és kb. 1-2 centis szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. Előmelegített sütőben 190 fokon 20-25 percig sütjük, amíg tökéletesen meg nem sül.
- Leszedjük a tepsiről a padlizsánokat, majd elkezdjük a padlizsán-tornyot.
- Helyezzünk egy nagyobb padlizsánt alulra, majd rákanalazunk a zúzott fokhagymával, oregánóval és bazsalikommal elkevert paradicsomos sűrítményből, ráteszünk egy szelet mozzarellát és egy kevés reszelt parmezánt. Így folytatva készítünk 2, 3 réteget, úgy, hogy felülre a szósz, bazsalikom levél, parmezánra és egy csepp olaj kerüljön.
- Süssük forró sütőben 190 fokon 15-20 percig. Friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.
Fotók: Komáromi Annamária
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!





























