Sajtkrémleves olívás krutonnal
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.
Sajtkrémleves olívás krutonnal
Hozzávalók:
- 5 dkg Vaj
- 3 ek Liszt
- 2 dl Tej
- 5 dl Alaplé
- 1 dl Tejszín
- 1 gerezd Fokhagyma
- 1 kk Só
- 1 csipet Bors
- 1 csipet Szerecsendió
- 15 dkg reszelt Trappista sajt
- 15 dkg reszelt Vörös cheddar sajt
- 2 ek Olívaolaj
- 25 dkg Bagett
Elkészítés:
- A vajat megolvasztjuk, és rátesszük a lisztet, egy percig folyamatosan kevergetjük, majd felöntjük a tejjel.
- Addig hevítjük, amíg egy sűrű mártást kapunk, ebbe a mártásba tesszük a borsot, a sót, a reszelt fokhagymát, és a szerecsendiót, majd alaplével felöntjük.
- Megvárjuk amíg felforr, majd visszavesszük a hőmérsékletet, és beletesszük a két féle sajtot.
- Amikor a sajtok elolvadtak, akkor hozzátesszük a tejszínt.
- Két percig lassú tűzön forraljuk, és kész is.
- A bagettet felszeleteljük, mindkét oldalát megkenjük olívaolajjal és a sütőben megpirítjuk 180 fokon három, és öt perc között a felső grillen. Ezzel kínáljuk levesünket.
Fotók: Komáromi Annamária
Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!