Mézes sárgarépa-krémleves sárgarépachipsszel

Az egyik kedvenc levesem: egy igazán rendhagyó együttállás eredménye.

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 4. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Marton Adrienn

Mézes sárgarépa-krémleves sárgarépachipsszel

Hozzávalók:

  • 300 gr sütőtök
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. olívaolaj
  • 2 ek. juharszirup (vagy méz)
  • 600 ml zöldségalaplé
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • só, bors

Elkészítés:

  1. A répát, a sütőtököt és a hagymát megpucoljuk. A sárgarépát nagyjából 1 cm-es szeletekre, a sütőtököt 2 cm-es kockákra, a hagymát pedig gerezdekre vágjuk.
  2. Egy hőálló serpenyőt felhevítünk, és az olajat a juharsziruppal (vagy mézzel) megolvasztjuk benne. Rátesszük a felaprított zöldségeket és a megroppantott fokhagymákat is, majd ezzel a szirupos olajjal összekeverjük.
  3. A 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük a serpenyőt, és 30 percig sütjük a zöldségeket.
  4. Amikor elkészült, a serpenyő tartalmát átöntjük egy edénybe, és felöntjük zöldségalaplével. Ha nincs otthon alaplé, vízzel helyettesíthetjük. 10 percig főzzük, majd egy botmixerrel alaposan összeturmixoljuk.
  5. Végezetül a tejszínnel felöntjük, és egyszer újraforraljuk.

Tipp:

Ha a sárgarépachipset a leves betétjeként el szeretnénk készíteni, akkor egy pucolt sárgarépát vágjuk vékony szeletekre, majd egy kevés olajjal, sóval és borssal keverjük össze ( épphogy az olaj elfedje a répaszirmokat). Ekkor egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük a sárgarépaszeleteket, úgy, hogy ne fedjék egymást. 150 fokon 30 perc alatt elkészül a chips.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!