Kakukkfüves tarja zsenge zöldségekkel

Marton Adrienn, az Adri's Kitchen háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 4. évada minden vasárnap a TV2 és FEM3 csatornákon.

Kakukkfüves tarja zsenge zöldségekkel

Hozzávalók

  • 1 kg tarja
  • 5 dl búzasör
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. kakukkfű
  • 200 ml dijoni mustár
  • 1 csomag zöld spárga
  • 20 dkg lila burgonya
  • 10 dkg zsenge zöldborsó
  • 100 g zsír
  • bors

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
  2. A mustárt elkeverjük 2 dl sörrel, a sóval, borssal, az apróra vágott négy gerezd fokhagymával és a kakukkfűvel, majd bekenjük vele a szeleteket.
  3. Egy hőálló tál aljába teszünk a zsírból, mehetnek rá a hússzeleteket.
  4. Magas hőfokon kérget sütünk a húsra, ezután mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe, letakarva 1,5 órára. A burgonyát és a spárgát alaposan megmossuk, majd 40 perc eltelte után a hús mellé dobjuk.
  5. A húst a zöldségekkel és a párolt zsenge zöldborsóval tálaljuk.
Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!