Epres-fehércsokis tiramisu - főzött krém nélkül
Tiramisu egy kis epres csavarral!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 5. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.
Epres-fehércsokis tiramisu
Hozzávalók:
Tiramisu:
- 1 dl Tej
- 1 ek Vaj
- 1 kg Eper
- 5 db Tojás
- 20 dkg Cukor
- 1 üveg Eperlekvár
- 1 db Vanília rúd
- 1 csomag Babapiskóta
- 1 tábla Fehércsoki
- 50 dkg Mascarpone
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egy kevés cukorral a vanília rúd kikapart magjával felverjük és a mascarponehoz adjuk.
Vízgőz fölött a csokit a vajjal felolvasztjuk, és hozzákeverjük a mascarpones krémhez.
A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük és óvatosan hozzáadjuk a krémhez.
Egy nagy tálban rétegezzük a babapiskótát, amit meleg tejbe mártunk, megkenjük lekvárral erre tesszük a krémet és végül a felszeletelt epret.
Addig rétegezzük amíg el nem fogy.
Tipp: Fogyasztás előtt egy nappal készítsük el, mert jobban összeérnek az ízek.
Fotók: Komáromi Annamária