Epres-fehércsokis tiramisu - főzött krém nélkül

Tiramisu egy kis epres csavarral!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Epres-fehércsokis tiramisu
Hozzávalók:
Tiramisu:
- 1 dl Tej
- 1 ek Vaj
- 1 kg Eper
- 5 db Tojás
- 20 dkg Cukor
- 1 üveg Eperlekvár
- 1 db Vanília rúd
- 1 csomag Babapiskóta
- 1 tábla Fehércsoki
- 50 dkg Mascarpone
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egy kevés cukorral a vanília rúd kikapart magjával felverjük és a mascarponehoz adjuk.
Vízgőz fölött a csokit a vajjal felolvasztjuk, és hozzákeverjük a mascarpones krémhez.
A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük és óvatosan hozzáadjuk a krémhez.
Egy nagy tálban rétegezzük a babapiskótát, amit meleg tejbe mártunk, megkenjük lekvárral erre tesszük a krémet és végül a felszeletelt epret.
Addig rétegezzük amíg el nem fogy.
Tipp: Fogyasztás előtt egy nappal készítsük el, mert jobban összeérnek az ízek.
Fotók: Komáromi Annamária





























