Recept

Epres-fehércsokis tiramisu - főzött krém nélkül

Tiramisu egy kis epres csavarral!

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 5. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Epres-fehércsokis tiramisu

Hozzávalók:

Tiramisu:

  • 1 dl Tej
  • 1 ek Vaj
  • 1 kg Eper
  • 5 db Tojás
  • 20 dkg Cukor
  • 1 üveg Eperlekvár
  • 1 db Vanília rúd
  • 1 csomag Babapiskóta
  • 1 tábla Fehércsoki
  • 50 dkg Mascarpone

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egy kevés cukorral a vanília rúd kikapart magjával felverjük és a mascarponehoz adjuk.

Vízgőz fölött a csokit a vajjal felolvasztjuk, és hozzákeverjük a mascarpones krémhez.

A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük és óvatosan hozzáadjuk a krémhez.

Egy nagy tálban rétegezzük a babapiskótát, amit meleg tejbe mártunk, megkenjük lekvárral erre tesszük a krémet és végül a felszeletelt epret.

Addig rétegezzük amíg el nem fogy.

Tipp: Fogyasztás előtt egy nappal készítsük el, mert jobban összeérnek az ízek.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

Recept
Sztárok
Döbbenetes időutazáson vett részt Ivancsics Ilona. A színésznő visszatért Gazdagrétre, ahol a Szomszédok című ikonikus teleregényt forgatták. A korhű kellékekkel készült fotósorozat azért is...
Sztárok
A RTL-en feltűnő zsűritagok nem tették zsebre, amit kaptak a színésztől. Szabó Győző anno szerepelt is a műsorban.
Lifestyle
Te elgondolkoztál már azon, hogy mik azok a dolgok, amik mindig megtalálhatóak a hűtődben és a konyhádban? A hollywoodi filmekben általában mindig látunk sört a hűtőben, de az nincs a magyarok...