Pollák Ildikó - neuropszichológus

Bemutatkozás

Már gimnáziumban érdeklődtem a pszichológia iránt. Érdekeltek az emberek, az emberi viszonyok és a cselekedeteiket befolyásoló tényezők. Amikor egyetemre jelentkeztem, Budapesten még csak az ELTE BTK-n volt pszichológia szak. Az évfolyamon mindössze húszan tanultunk pszichológiát. Tudtam, hogy a diploma megszerzését követően szerzett agysérültekkel szeretnék foglalkozni, de akkor még nem volt neuropszichológiai szakképzés, így ez a tudás mesterről tanítványra szállt.

Én az OORI-ban dolgozó egyetemi oktatómtól, dr. Verseghi Annától és Osmanné dr. Sági Judittól tanultam a szakmát.

Miben segíthetek?

2005. óta a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Központi Rehabilitációs Osztályának vezető neuropszichológusa vagyok, mellette 2010. óta a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelőben is dolgozom. Az egy órás találkozások alkalmával a különböző betegcsoportból érkező szerzett agysérült betegek vizsgálatát itt is kognitív tréning, vagy neuropszichológiai terápia követi, amit néha kórházi kezeléssel kombinálok. A már diagnosztizált betegek mellett egyre gyakrabban keresnek fel magukon valami rendellenességet, például figyelemzavart, memóriaproblémát felfedező páciensek, köztük fiatalok is. De szerzett agysérültek, vagy stroke-os betegek hozzátartozói is fordulnak hozzám bánásmóddal kapcsolatos tanácsért.

Egyéb képesítéseim, eredményeim

Nagyon fontos számomra önmagam folyamatos képzése, így többek között a személyközpontú módszerspecifikus pszichoterápia, majd a közelmúltban a Katathim Imaginatív Pszichoterápia (KIP) végzésére is szereztem képesítést. Büszke vagyok, hogy évről évre felkérnek a Pécsi Tudományegyetemen és a SOTE-n folyó posztgraduális képzések oktatójának. Mindkét helyen neuropszichológiai bázisgyakorlatokat tartok. Ez jelentősen eltér a betegekkel való foglalkozástól, így egyfajta feltöltődés is számomra és szakmai problémák továbbgondolására is késztet.

Itt tudsz tanácsot kérni

BUDAPESTI MOZGÁSSZERVI MAGÁNRENDELŐ

Cím: 1111, Budapest Budafoki út 15.

Telefon: +36-70-425-8590

E-mail: [email protected]

Weboldal: bmm.hu vagy pollakildiko.bmm.hu

Eddig megjelent cikkek

Romlik a memóriám - komoly bajom lehet?
Egészség
Az életkor előrehaladtával vagy az élethelyzetek változásával előfordulhat, hogy észrevehetően nem emlékszünk úgy...
Így lehet új életet kezdeni agysérülés után
Egészség
Egy agysérülés alapjaiban rengeti meg a személyiséget. Leggyakrabban stroke okoz ilyen problémát, amely -...