Nem a majonéztől lesz ellenállhatatlanul krémes a tojássaláta: tedd bele inkább ezt a furcsa összetevőt, és mindenki repetát fog kérni

A tojássaláta mindig is a klasszikus, gyorsan elkészíthető finomságok közé tartozott – de mi lenne, ha most egy csavarral még egészségesebb és krémesebb változatát próbálnád ki?
Mindenki szereti
Az év legmelegebb hónapjaiban kevesen választjuk a nehezen emészthető, túl zsíros ételeket, helyettük inkább ízletes, mégis tápláló fogásokra vágyunk, amelyek nem nehezítik el a testünket, plusz mi magunknak sem kell hosszú órákat robotolnunk a konyhában. Ilyen esetben kiváló választás a klasszikus tojássaláta, ami laktató, finom, és szinte pillanatok alatt elkészíthető, ráadásul végtelenül egyszerű és könnyen variálható: friss fűszerekkel, zöldségekkel, vagy akár egy kevés feta sajttal tovább gazdagítható. Minden hidegtál alapdarabja – akárcsak a tormakrémes sonkatekercs vagy a franciasaláta mellett –, de ha nincs időnk magunk elkészíteni, be tudjuk szerezni a élelmiszerboltok hűtőpultjaiból is, az pedig csak még többet dob rajta, hogy kicsiktől nagyokig tulajdonképpen jóformán mindenki rajong ezért a krémes, korántsem bonyolult finomságért. A legtöbben majonézzel keverve ismerjük, ami valóban selymes állagot és gazdag ízt ad neki. Ám a táplálkozási szakértők szerint van egy sokkal egészségesebb és legalább ennyire ízletes alternatíva, amely új szintre emeli ezt a jól ismert finomságot. Elsőre talán furcsának tűnhet ez a kombináció, de hidd el, ha egyszer kipróbáltad, soha többé nem fogod másképp készíteni – és az egész család is imádni fogja!




























