Lifestyle

Meg kell mosni a csirkét elkészítés előtt? Szakértők elárulták a választ

A hús csomagolásában gyakran előforduló rózsaszínű folyadék, nem meglepő módon arra készteti az embereket, hogy elkészítés előtt megmossák a húst. Ez a lépés valóban szükséges?

Miért mossuk meg?

Ha kíváncsi vagy, honnan ered ez az ötlet, egy pillantás a közelmúlt történéseire segíthet tisztábban látni. Bár a modern csirkefeldolgozás az 1920-as években indult, az iparág csak az 1970-es évekre kezdte el bevezetni a betegségmegelőző programokat és az automatizált feldolgozást. Ezek a fejlesztések alapvetően javították a baromfitermékek biztonságát. Korábban, amikor az emberek maguk vágták le a csirkét, a nyers csirke mosása segített eltávolítani a szennyeződéseket, törmelékeket, kórokozókat és egyéb potenciálisan káros anyagokat.

Video Kulisszatitkok Solti Ádámtól: Őszintén beszélt a munkáról és a magánéletről

A nyers csirke mosása ma is népszerű sok kultúrában, gyakran családi hagyományos receptek alapján. Azonban a modern csirketermékek, melyek a feldolgozás során alapos tisztításon mennek keresztül, felvetik a kérdést, hogy vajon szükséges-e ez a lépés, és nem okozhat-e inkább problémát.

Kattints a galériára!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Sztárok
Darren Barnet nevét a világ 2020-ban ismerte meg a Netflix Én még sosem... című sorozatának köszönhetően, azóta pedig szó szerint epekednek érte a nők, nem véletlenül.
Lifestyle
Lifestyle
Amikor a pici tacskót bevitték a menhelyre, azonnal látszott rajta, hogy beteg és hosszú ideje kóborol. Ám hamar kiderült valami sokkal megrázóbb is.
Sztárok
A sussexiek folytatták a karácsonyi hagyományt, és 2025-ben is kiadták családi képeslapjukat, melyen természetesen a pár két gyermeke, a már nem is olyan kicsi Archie és Lilibet is feltűnik.
Lifestyle
Sokan hiszik, hogy a bőség nem csupán a kemény munkán múlik, hanem azon is, milyen energiákat engedünk be az életünkbe – és milyen tárgyakkal vesszük körül magunkat.