Így reagált Putyin szóvivője Alekszej Navalnij halálára

Putyin elnököt természetesen tájékoztatták a történtekről. A Nyugat közben Moszkvát vádolja a történtek miatt.

Alekszej Navalnij halála alaposan felforgatta az állóvizet

Ahogyan a Femcafe is beszámolt róla, negyvenhét éves korában a börtönben vesztette életét Alekszej Navalnij. Az orosz szövetségi büntetésvégrehajtás tájékoztatása szerint séta közben lett rosszul, majd elájult.

Ezután egészségügyi alkalmazottak érkeztek az őrizeteshez, és mentőt is hívtak hozzá. A tájékoztatás értelmében az újraélesztési kísérletek nem jártak sikerrel, és az orvosok megállapították a halál beálltát.

Alekszej Navalnijt Putyin legerősebb bírálójának és ellenfelének tartották. A 2018-as elnökválasztáson Navalnij megpróbált Vlagyimir Putyin kihívójaként fellépni, ám a Központi Választási Bizottság - függőben lévő büntetéseire hivatkozva - elutasította jelöltként való bejegyzését.

A galériánkban megmutatjuk, Moszkva miképp reagált a halálhírére!

Navalnij Putyin elnök politikájának bírálójaként vált világszerte ismertté. A nyugat rögtön Moszkvát vádolta, hogy ők tüntették el az ellenzéki politikust. Putyin anno meg is jegyezte a mérgezésénél, ha meg akarták volna ölni, akkor már halott lenne.
Kattints a további képekért!

Negyvenhét éves korában a börtönben vesztette életét Alekszej Navalnij. Ő volt Vlagyimir Putyin egyik legnagyobb riválisa.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Lifestyle
A szakemberek szerint nem árt az óvatosság, ha esetleg összefutunk velük. Azonban ha bizonyos szabályokat betartunk, akkor nem kerülhetünk életveszélybe.
Sztárok
Még sincs annyira nagy harmónia Ben Affleck és Jennifer Lopez között? Páran már aggódtak miattuk, köztük egy közeli barátjuk is.