Lifestyle

Többé nem okoz bosszúságot az összeragadt tarhonya: ha szimplán csak ennyit teszel, tökéletesen pergős lesz mindenki kedvenc körete

A tarhonya a magyarok egyik legkedveltebb körete, ami jól passzol húsos és zöldséges ragukhoz, de akár levesbetétként is megállja a helyét. Előfordul azonban, hogy valami oknál fogva mindig összeragad a végén, ezzel nem kevés bosszúságot okozva; cikkünkben most eláruljuk, milyen trükkel segíthetünk ezen a problémán!

Pofonegyszerű praktika

Kevesen tudják, de a tarhonya eredetileg Perzsiából származik; neve is a perzsa eredetű oszmán-török "tarchana" szóból ered, ami búzalisztből aludttej hozzáadásával készült tésztát jelent. Magyarországon általánosan az Alföldön terjedt el, mint az egyik leggyakoribb száraztészta, majd hamarosan meghódította az egész országot, s napjainkban is az egyik legelterjedtebb és legnépszerűbb köretnek számít. Legyen szó csirkéről, marháról vagy disznóról, sokoldalúsága miatt megannyi magyaros, húsos finomsággal vegyíthető, ennek köszönhetően pedig egyszerűen megunhatatlan – egyetlen gond van vele csupán, méghozzá az, hogy a végeredmény sokszor összetapad. No, de létezik ez ellen valami hatékony, bevált módszer? Galériánkban eláruljuk!

Egyetlen magyar háztartásból sem hiányozhat a tarhonya, melynek elkészítése rendkívül könnyű és gyors, ráadásul a bonyolultabb receptekben, mindenféle szaftos fogás mellé is felhasználható.
Kattints a további képekért!

A rizsfőzés az egyik legegyszerűbb konyhai teendő, ráadásul szinte lehetetlen elrontani – ám ha az a célunk, hogy ez a közkedvelt köret igazán pergős és finom legyen, érdemes észben tartani pár dolgot elkészítés közben.

Leadfotó: Getty Images
Forrás: mindmegette.hu

Oldalak

Lifestyle
Utazás
Szinte az egész országra elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki a HungaroMet.
Sztárok
Romantikus és igencsak bőkezű gesztussal kedveskedett feleségének Justin Bieber az esküvői fogadalmuk megújítása alkalmából.
Sztárok
Hosszan tartó, súlyos betegség után péntek hajnalban elhunyt Tompos Kátya Jászai Mari- és Junior Prima-díjas színművész. Egyik nagy kedvencüktől búcsúznak a hazai színház- és filmrajongók.