Lifestyle

Ez a 3 gyümölcs segíthet visszafordítani a szaglásvesztést

A legfrissebb kutatási eredmények alapján három gyümölcs is van, amely segíthet visszaszerezni a covidon, influenzán vagy akár csak egy mezei náthán átesett betegek szaglását.

Fennmaradó tünetek

Kétségkívül a legfurcsább betegség okozta tünet, amivel valaha találkoztunk, az a szaglásvesztés. A covid megjelenése óta rengeteg ember megtapasztalta ezt a különleges "élményt", de egy influenzás megbetegedés vagy sima nátha is előidézheti a furcsaságot. A kutatások szerint hét emberből hat elveszíti a szagérzékelését betegség alatt. Ez a legtöbb esetben ideiglenes, ám sajnos sokan vannak, kb. 25%-uk, akiknek még hónapok múlva sem száz százalékos ez az érzékük. Számos intenzív kutatás zajlik a szaglásvesztéssel kapcsolatban, és bár hivatalos gyógymód még nincs, néhány ígéretes eredmény már született. Többek közt azt is megfigyelték, hogy az alábbi három gyümölcs rendszeres fogyasztása segít visszahívni az illatokat.

Kattints a galériára, mutatjuk melyek ezek!

Szőlő - A portugál Sogrape pincészet az aveiroi egyetemmel közösen dobta piacra „covidgyógyító" készletét, ami különböző illatmintákat tartalmaz: rozmaring, oregánó, gyömbér és mandarinhéj és a helyi Touriga Nacional szőlőfajta porított törkölye is a szagolandók közé került. A készlettel az emberek szagmemóriáját akarják aktiválni, és a kellő "gyakorlás" után ez a szaglás visszanyeréséhez vezethet.
Kattints a további képekért!

Próbáld ki ezeket a trükköket, hiszen így 100 százalék, hogy megtudod az igazságot.

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A körömrágás az egyik leggyakoribb rossz szokás, ráadásul roppant nehéz megszabadulni tőle. Ám szerencsére ez még nem jelenti azt, hogy ne léteznének olyan megoldások, melyek nagy segítséget...
Sztárok
Ha Tóth Gabi és Krausz Gábor még együtt lennének, akkor valószínűleg az utóbbinak nagy beleszólása lett volna, hogyan is nézzen ki a konyha.
Sztárok
Különleges végső nyughelyet választottak Vágó Istvánnak. A szerettei úgy döntöttek, hogy nem akarnak számára nyilvános sírhelyet.