Egészség

Eddig állnak el az ételek a fagyasztóban: figyelj oda, mert komoly betegségeket is okozhatnak, ha lejár a szavatosságuk!

A lejárt szavatosságú ételek bizony komoly betegségeket is okozhatnak, így érdemes tudnod, hogy az egyes élelmiszereket meddig tárolhatod a mélyhűtődben.

A fagyasztóban sem tárolható minden az örökkévalóságig

A fagyasztót általában mindenki hajlamos tele pakolni a különböző mirelit termékekkel, zöldségekkel, húsokkal és akár pékárukkal is, ám sajnos hajlamosak vagyunk olykor azt hinni, hogy ezek az élelmiszerek örökre elállnak. Az igazság azonban az, hogy vannak bizonyos ételek, amiket 1-2 hónapon belül el kell fogyasztani, különben akár súlyos betegségekhez is vezethetnek, miután lejár a szavatosságuk. Galériánkat átlapozva megtudhatod, hogy a halak, a húsok, a zöldségek, a gyümölcsök és a készételek meddig tárolhatók a mélyhűtőben biztonságosan – jobban teszed tehát te is, ha olykor tartasz egy alapos szelektálást!

A pékárukat a fagyasztódban mindig frissen tarthatod: nem penészesednek meg, nem lesznek szikkadtak, ráadásul ki sem száradnak. Ha jól becsomagolod őket, akkor nem lesz mélyhűtő ízük sem, és akár 3 hónapig is elállanak a mélyhűtőben tárolva. A jégkrémek és fagylaltok esetében azonban különösen fontos a szavatossági időt figyelembe venni, ugyanis ezeknek a lejáratát alapból a mélyhűtőkre tervezték, ellenben a többi élelmiszerrel, amiket tartósítunk a fagyasztónkban. A felbontott dobozokat körülbelül 2 hónapon belül fogyasszuk el.
Kattints a további képekért!

Egészséged szempontjából rossz vége is lehet annak, ha lefagyasztod ezeket az élelmiszereket.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Egy kiránduló telefonált nekik, hogy egy kiscicát talált az erdőben. A macskamentő központ vezetője egy dobozban kapta meg az állatot, de nem sokkal később igencsak meglepődött.
Lifestyle
Nem tervezett esküvőt, de amikor meglátta ezt a menyasszonyi ruhát, tudta, hogy ez lesz az igazi
Lifestyle
Ezek az apró esti változtatások segítenek abban, hogy másnap reggel jól induljon a napod.