Lifestyle

Bizarr összetevő adja a „varázsát”: ebből készül valójában a rágógumi – Kiderült, melyik hozzávalótól olyan nyúlós és rágós

Erre az alapanyagra biztos nem gondolnál te sem, pedig egy orvos szerint bizony ez a fura, sokak szerint undorító hozzávaló is megtalálható a legtöbb termékben.

Te tudtad, mi van benne?

A rágógumit valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, hiszen nincs olyan ember a világon, aki ne élne a mindennapokban ezzel a leheletfrissítő élvezeti cikkel. Ahogyan a Wikipédia is írja, alapanyagául általában két összetevő szolgál: az egyik a természetes latexanyagnak számító chicle, amely az amerikai esőerdőkben is megtermő fafajták kérgéből kinyert tejszerű nedv, míg a másik a mesterségesen előállított szintetikus gumi. Ezt a legtöbben tudják is, azt azonban már csak kevesen, hogy mi minden található még meg a rágógumiban a címkén feltüntetett összetevőkön kívül. Pedig nem árt tisztában lenni az édesség alkotóelemeivel, főleg ha te is olyan ember vagy, aki könnyen meg tud undorodni bizonyos dolgoktól: a rágóban ugyanis található egy olyan összetevő, amit megismerve nem biztos, hogy a továbbiakban gusztusod lesz majd rágcsálni ezt a nyúlékony finomságot…

Biztos, hogy benned is felmerült már a kérdés, hogy a rágógumi vajon mitől olyan nyúlós és rágós – nos, egy Dr. Saurabh Arora nevű orvos most kifejtette, melyik az a bizarr alapanyag, ami ezt az állagot okozza.
Kattints a további képekért!

Az alvásszakértő szerint nemcsak a hajad roncsolod ezzel a káros szokással, de az egészséged is kockára teszed vele.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Ha te sem szeretnéd, hogy a gyereked olyan homokozóban játszon, ami tele van macskaürülékkel vagy épp egyéb, bogarak és rovarok által terjesztett kórokozóval, akkor olvasd el cikkünket!
Fashion&Beauty
Noha a kerti partik lényege, hogy a résztvevők komfortosan érezzék magukat, így az sincs kőbe vésve, mi a tökéletes viselet ilyenkor, érdemes ihletet meríteni a dán királyné ruhatárából, ha...
Lifestyle
A pizza az az étel, ami a világ minden táján hódít, és kevés olyan ember van, aki ne fogyasztaná szívesen – sajnos azonban mivel nem kedvez túlzottan a diétának, a legtöbb fogyókúrázó kiiktatja az...