Lifestyle

5 szabály, amit még Erzsébet királynő sem szeghet meg

Egy uralkodói családnak rengeteg szabályt kell betartania, néha egészen meglepőket is – ezeket még Erzsébet királynő sem szegheti meg.

Szigorú előírások

A brit királyi család tagjainak rengeteg szabályt és protokollt kell betartaniuk a titulusuk miatt – nemcsak az öltözködésükre vagy a viselkedésükre kell figyelniük, hanem a beszédükre is, vannak ugyanis bizonyos kifejezések, amiket ki sem szabad ejteniük. Sokak számára ezek a szabályok furcsának vagy akár érthetetlennek tűnhetnek, a legmeglepőbb azonban az, hogy néhány alól, bármilyen meglepő is, még II. Erzsébet királynő sem kivétel. Galériánkban felsorolunk 5 olyan előírást, amit őfelségének is be kell tartania:

Aki nem a királyi család tagja, az nem érintheti meg őket Ez az egyik legalapvetőbb szabály, és mégis ezt szegik meg a leggyakrabban. A közemberek nem mehetnének túl közel az uralkodó család tagjaihoz, arról pedig, hogy megérintsék őket szó sem lehet - elvileg. Amikor például celebekkel fotózkodnak, rendre becsúszik egy kis ölelés vagy puszi.
Kattints a további képekért!

David Bowie a múlt század leghatásosabb zenészeinek táborát erősítette. Mindig is különcnek, valamint kiszámíthatatlannak tartották, s mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy évekkel ezelőtt elutasította II. Erzsébetet.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
A tavaly hatalmas sikert aratott, telt házas arénakoncert után a világhírű zongoraművész és zeneszerző, Péter Bence 2024. december 7-én ismét az MVM Dome színpadán kápráztatja el közönségét.
Lifestyle
A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem szakértői – írja az MTI az intézmény közleménye alapján.
Utazás
2023 októberében startolt el a NASA Psyche küldetése, mely már csak azért is figyelemreméltó, mert a program keretében a szakemberek egy teljesen új kommunikációs rendszert is teszteltek.