Utazás

Becsapódtak az űrből visszazuhant rakéta roncsai – 5 méter átmérőjű darabok hullottak lakóterület mellé

Kína végül nem figyelmeztette a világot a roncsok helyzetéről.

Lakóterület mellé csapódtak

A jelentések szerint Malajziában és Indonéziában falvaktól méterekre találtak meg azokat a törmelékeket, amikről a Femcafe már korábban beszámolt.

A személyzet nélküli „Hosszú Menetelés 5B” rakéta a Tiangong űrállomás három modulja közül a másodikat szállította. A hét elején Kína közölte, hogy szorosan nyomon követi a törmeléket, amik nem jelentenek majd nagy kockázatot – közölte a The Guardian.

Egy malajziai hírügynökség szerint vasárnap Indonéziában egy körülbelül öt méter átmérőjű elszenesedett fémgyűrűt találtak. Jonathan McDowell, a Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics asztrofizikusa szerint a fém pontosan akkorának tűnt, mint a kínai rakéta magfokozata.

Szombaton a Nasa adminisztrátora, Bill Nelson is megrovásban részesítette Kínát, amiért nem osztotta meg a rakéta leszállásával kapcsolatos információkat, felelőtlenségnek és kockázatosnak minősítve azt.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Utazás
Sztárok
Harry május 8-án Londonba érkezik, arra azonban egyre kevesebb az esély, hogy a királyi család tagjaival találkozik majd - Kamilla például kifejezetten nem vevő a herceg társaságára.
Sztárok
Emlékszel Rajesh Koothrappalira az Agymenők című szitkomból? A karaktert alakító színész hatalmas változáson ment át, napjainkban pedig egyáltalán nem úgy néz ki, mint amikor megismerte a világ.
Fashion&Beauty
Ránija ismét bebizonyította, hogy ő a világ egyik legstílusosabb előkelősége: a jordán királyné előhúzta a szekrényéből az igazi Jolly Joker szoknyát, ami az aktuális trendektől függetlenül bármikor...