Utazás

Olyan újítás terjed a Balatonnál, ami akár életet is menthet – Ezek segítik majd a fürdőzőket

Táblák lehetnek majd óriási segítségek mind a fürdőzőknek, mind pedig az életmentőknek.

Segíthet megelőzni a bajt

Újabb mentős táblák telepítenek a Balaton környékére. Most a gyenesdiási strandokra állítanak táblákat, melyek a fürdőzéskor, a vízben tartózkodáskor, illetve veszélyhelyzet esetén a pontos helymeghatározással segíti a strandolókat – mondta az InfoRádiónak Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke.

„A tapasztalatok alapján bajbajutottak az elmúlt években nem tudtak pontos helyszínt meghatározni a mentők hívásakor”

– mondta az elnök, hangsúlyozva ezzel a táblák fontosságát, aki azt is hozzátette:

„Minden táblának van egy egyedi, nyolc számjegyű azonosító száma. Az első négy a település irányítószáma, a következő nyugatról keletre haladva a településen belüli strand sorszáma, az utolsó két számjegy pedig szintén nyugattól keletre haladva jelöli, hogy az adott strandterület hányadik táblájánál, hányadik lépcsőjénél vagy tiltó részénél van a fürdőző”.

Az információs tábla másik fontos új eleme, hogy megtalálható rajta az adott strandterület mederrajza, és az azzal kapcsolatos összes információ. Bagyó Sándor szerint a táblák száma növekszik, és bíznak abban, hogy minden strand élni fog ezzel a lehetőséggel – írja a lap.

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
A televíziós jelenleg az Ázsia Expressz új évadát forgatja, s egy kurta, ám annál izgalmasabb videóban számolt be arról, hogyan is telnek a mindennapjai Közép-Amerika egzotikus vidékén. Ördög Nóra...
Lifestyle
Március 29-én a TV2 Csoport és az RTL Magyarország közösen, élőben közvetíti online felületein a Televíziós Újságírók Díja gálaestet. Az eseményen kiderül, hogy mely televíziós produkciók és...
Sztárok
Kiderült, mi Ernyey Béla és Balaton Dóra boldog házasságának titka: a pár őszintén vallott kapcsolatukról a Meglepetés magazin friss számában.