Lifestyle

Foglyul ejtett orosz katonák szerint parancsnokaik lemészárolják a sebesült katonákat ahelyett, hogy orvosi kezelésre vinnék őket

Az orosz parancsnokok saját sebesült katonáikat mészárolják le ahelyett, hogy a harctérről hoznák ki őket gyógykezelésre - állítják Putyin katonái. Egy alezredest azzal vádoltak, hogy személyesen lőtt agyon több katonát, miközben azok sebesülten feküdtek és ellátásra lett volna szükségük.

Ember embernek farkasa

A bucsai mészárlás horrorisztikus eseményei és az orosz katonák kegyetlenségei bejárták a világsajtót, azonban egyre biztosabb, hogy a brutalitás a hadsereg berkein belül is létező jelenség.

Egy orosz katona felidézte, hogy az egyik parancsnok megkérdezett egy másik katonát, hogy tud-e járni, mire a férfi azt válaszolta, hogy nem tud, a tiszt azonnal megölte. A hátborzongató beszámoló az ukránok által elfogott fiatal hírszerző katonáktól származnak, kikkel Volodimir Zolkin ukrán újságíró készített interjút.

Az egyik katona elmondta, hogy a parancsnokok "végeztek a sebesültjeikkel". Zolkin kérdésére kifejtette: "Csak úgy. Egy sebesült katona fekszik a földön, és egy zászlóalj parancsnoka pisztolyból agyonlövi. Egy fiatalember volt, megsebesült, a földön feküdt. Megkérdezték tőle, hogy tud-e járni, és mivel nem tudott, agyon lőtték". Egy másik katona szerint ez egyáltalán nem egyedi eset volt, négy-öt katonát is lelőtt így a parancsnok. "Megmenthették volna őket, segítséget kaphattak volna, kivihették volna őket onnan. Ő egyszerűen agyonlőtte őket" - tette hozzá egy másik katona. A videóból nem derül ki, hogy az említett esetek Ukrajna melyik részén történtek, ahogy az sem világos, hogy hol ejtették foglyul a férfiakat és melyik egységben szolgáltak.

A katonákkal készített interjút ide kattintva megtekintheted.

Forrás: Daily Mail Fotó: GettyImages

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Sydney Sweeney nevét idehaza is egyre többen ismerik már, de színészi pályafutásával talán nem is kell tisztában lenni ahhoz, hogy megállapítsuk, egy igazán gyönyörű nőről van szó, aki a tudomány...
Sztárok
Jákob Zoltán és Erdélyi Mónika között elég erős barátság alakult ki az elmúlt időszakban. A milliárdos most egy merész fogadást is bevállalt!
Sztárok
Harry május 8-án Londonba érkezik, arra azonban egyre kevesebb az esély, hogy a királyi család tagjaival találkozik majd - Kamilla például kifejezetten nem vevő a herceg társaságára.