Lifestyle

Tényleg a levegőben lebeg a macska? Mindenkit kiakaszt ez az optikai illúzió, akinek nincs toronymagas IQ-ja

Ezen a héten sem marad agyafúrt optikai illúzió nélkül az internet népe: ezúttal egy furcsa pózban látható, "lebegő" fekete macska készteti töprengésre a felhasználókat. Te kitalálod, mi történik valójában a most következő ábrán?

Most egy lebegő macska kerget az őrületbe mindenkit

Sosem fogyunk ki az optikai csalódásokból, és ez így van rendjén, hiszen imádjuk a játékos, kellően furfangos, elgondolkodtató vagy csak szimplán kreatívan megvalósított képes fejtörőket, melyek időről-időre ráébresztenek minket, hogy a "valóság", melyet a szemünkkel - és persze a többi érzékszervünkkel - próbálunk megragadni, bizonyos értelemben illúziók egymásutánja. Mostanában nem is múlhat el hét egy-egy újabb észveszejtően csavaros feladvány nélkül, mely általában futótűzként kezd terjedni a világhálón, és a műfaj összes elkötelezett rajongójához elér. Legutóbb például egy meglehetősen egyszerűnek tűnő fejtörő "bosszantotta fel" a felhasználókat. Pedig a feladatuk "mindössze" annyi volt, hogy megtalálják az ábrán végighúzódó görbe vonalakat (a megfejtés sokakat letaglózott: kiderült ugyanis, hogy a vonalak "meggörbülése" merő illúzió, melyet a látóterünk pereméről érzékelünk).

Most szintén egy hasonlóan szimplának tűnő, ám az agytekervényeket alaposan megdolgoztató feladvány következik, melyet egy Flamind666 nevű felhasználó tett közzé a Redditen. Az ábrán egy fekete macskát láthatsz, ami meglehetősen furcsa pózba vágta magát, ráadásul úgy tűnik, mintha egy kanapé előtt lebegne. Mi lehet a képtelenségnek tűnő ábra magyarázata? Ha megfogalmazódott benned a válasz, már csak egyetlen aprócska teendőd van.

Fotó: Reddit

Lapozz a megfejtésért!

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Kezdetben minden zuhany káprázatos és csak úgy csillog a tisztaságtól: a csempe szép fehér, a fugák makulátlanok és az üvegajtók teljesen átlátszók. Ám az idő múlásával, akármilyen rendszeresen is...
Sztárok
Harry herceg nyitott lenne a békülésre, főleg most, hogy édesapja, III. Károly, valamint sógornője, Katalin hercegné is súlyos betegségben szenvednek. Vajon van egyáltalán erre esély?
Fashion&Beauty
A dús szemöldök az egyik legnagyobb trend idén, amiről mindenki csak álmodozik. Azonban, ha megfogadsz pár egyszerű tippet, gyorsan elérheted a tökéletes formát, méghozzá természetes úton, rövid idő...