Lifestyle

Tényleg a levegőben lebeg a macska? Mindenkit kiakaszt ez az optikai illúzió, akinek nincs toronymagas IQ-ja

Ezen a héten sem marad agyafúrt optikai illúzió nélkül az internet népe: ezúttal egy furcsa pózban látható, "lebegő" fekete macska készteti töprengésre a felhasználókat. Te kitalálod, mi történik valójában a most következő ábrán?

Most egy lebegő macska kerget az őrületbe mindenkit

Sosem fogyunk ki az optikai csalódásokból, és ez így van rendjén, hiszen imádjuk a játékos, kellően furfangos, elgondolkodtató vagy csak szimplán kreatívan megvalósított képes fejtörőket, melyek időről-időre ráébresztenek minket, hogy a "valóság", melyet a szemünkkel - és persze a többi érzékszervünkkel - próbálunk megragadni, bizonyos értelemben illúziók egymásutánja. Mostanában nem is múlhat el hét egy-egy újabb észveszejtően csavaros feladvány nélkül, mely általában futótűzként kezd terjedni a világhálón, és a műfaj összes elkötelezett rajongójához elér. Legutóbb például egy meglehetősen egyszerűnek tűnő fejtörő "bosszantotta fel" a felhasználókat. Pedig a feladatuk "mindössze" annyi volt, hogy megtalálják az ábrán végighúzódó görbe vonalakat (a megfejtés sokakat letaglózott: kiderült ugyanis, hogy a vonalak "meggörbülése" merő illúzió, melyet a látóterünk pereméről érzékelünk).

Most szintén egy hasonlóan szimplának tűnő, ám az agytekervényeket alaposan megdolgoztató feladvány következik, melyet egy Flamind666 nevű felhasználó tett közzé a Redditen. Az ábrán egy fekete macskát láthatsz, ami meglehetősen furcsa pózba vágta magát, ráadásul úgy tűnik, mintha egy kanapé előtt lebegne. Mi lehet a képtelenségnek tűnő ábra magyarázata? Ha megfogalmazódott benned a válasz, már csak egyetlen aprócska teendőd van.

Fotó: Reddit

Lapozz a megfejtésért!

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Halle Berry az ötödik X-en túl is kitűnően érzi magát a bőrében, amit nem csodálunk, hiszen fantasztikus formában van. A gyönyörű színésznő nemrég anyaszült meztelenül lőtt magáról néhány fotót,...
Bed&Love
Egy rosszul sikerült ismerkedős sztori vezetett a nő felismeréshez, amit egy őszinte videóban tárt a nagyvilág elé.
Egészség
Manapság már rengeteg tájékoztató jellegű írással találkozhatunk a különböző evészavarokat illetően, ezek viszont nagyrészt az anorexiára, illetve a bulimiára koncentrálódnak. De tudtad, hogy akad...