Lifestyle

Foglyul ejtett orosz katonák szerint parancsnokaik lemészárolják a sebesült katonákat ahelyett, hogy orvosi kezelésre vinnék őket

Az orosz parancsnokok saját sebesült katonáikat mészárolják le ahelyett, hogy a harctérről hoznák ki őket gyógykezelésre - állítják Putyin katonái. Egy alezredest azzal vádoltak, hogy személyesen lőtt agyon több katonát, miközben azok sebesülten feküdtek és ellátásra lett volna szükségük.

Ember embernek farkasa

A bucsai mészárlás horrorisztikus eseményei és az orosz katonák kegyetlenségei bejárták a világsajtót, azonban egyre biztosabb, hogy a brutalitás a hadsereg berkein belül is létező jelenség.

Egy orosz katona felidézte, hogy az egyik parancsnok megkérdezett egy másik katonát, hogy tud-e járni, mire a férfi azt válaszolta, hogy nem tud, a tiszt azonnal megölte. A hátborzongató beszámoló az ukránok által elfogott fiatal hírszerző katonáktól származnak, kikkel Volodimir Zolkin ukrán újságíró készített interjút.

Az egyik katona elmondta, hogy a parancsnokok "végeztek a sebesültjeikkel". Zolkin kérdésére kifejtette: "Csak úgy. Egy sebesült katona fekszik a földön, és egy zászlóalj parancsnoka pisztolyból agyonlövi. Egy fiatalember volt, megsebesült, a földön feküdt. Megkérdezték tőle, hogy tud-e járni, és mivel nem tudott, agyon lőtték". Egy másik katona szerint ez egyáltalán nem egyedi eset volt, négy-öt katonát is lelőtt így a parancsnok. "Megmenthették volna őket, segítséget kaphattak volna, kivihették volna őket onnan. Ő egyszerűen agyonlőtte őket" - tette hozzá egy másik katona. A videóból nem derül ki, hogy az említett esetek Ukrajna melyik részén történtek, ahogy az sem világos, hogy hol ejtették foglyul a férfiakat és melyik egységben szolgáltak.

A katonákkal készített interjút ide kattintva megtekintheted.

Forrás: Daily Mail Fotó: GettyImages

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Erzsébet állítólagos kedvenc fia nem fogja annyiban hagyni a döntést, állítólag kész arra is, hogy a rendőrségen tegyen panaszt ügyével kapcsolatban.
Fashion&Beauty
Vannak olyan retró trendek, amelyek visszatérésének nagyon örülünk, egyes termékeket azonban legszívesebben örökre elfelejtenénk. Azt, hogy a következő ruhadarab melyik kategóriába tartozik, mindenki...
Egészség
Időnként mindannyiunkat kínoz a puffadás, de ha már kóros mértéket öltött, érdemes lehet utána járni, mi állhat a tünet hátterében.