Sztárok

Soha nem látott családi videókat láthatunk II. Erzsébet királynő személyes archívumából

Az uralkodó platina jubileuma alkalmából készülő dokumentumfilmben használják majd fel a felvételeket, amelyeken az ifjú Erzsébet és családja szerepel.

Így még sosem láttuk a királynőt

Olyan felvételeket láthatunk majd II. Erzsébet királynőről a közeljövőben, melyek eddig a nyilvánosság számára nem voltak elérhetőek. Az uralkodó személyes tulajdonában lévő családi videóit is felhasználják ugyanis annak a dokumentumfilmnek a készítése során, amelyet a trónra lépésének hetvenedik évfordulójának alkalmából tartott platina jubileumára készít a BBC – írja a PageSix.

Eddig nem volt példa rá, hogy a királynő hozzáférést biztosítson a több száz házivideójához, melyeket többek között ő maga, a szülei, valamint néhai férje, Fülöp herceg rögzítettek az évek során, Erzsébet babakorától kezdve egészen 1953-as koronázásáig. Az eddig soha nem látott felvételek egyikén azt láthatjuk, ahogyan a fiatal és boldog Erzsébet büszkén mutatja eljegyzési gyűrűjét a kamerának a Fülöppel közös, 1946-os skóciai útjuk során, amikor még nem hozták nyilvánosságra a lánykérés megtörténését.

Simon Young, a BBC történelmi szakértője azt mondta, a csatorna megtisztelve érzi magát, hogy a királynő elérhetővé tette számukra a filmarchívumát. „Ez a dokumentumfilm rendkívüli és mély bepillantást enged a királyi család személyes életébe, amelyet csak ritkán láthatunk. Csodálatos, hogy mindezt a platina jubileumi ünnepségsorozat ideje alatt oszthatjuk meg a honfitársainkkal” – mondta el.

Az Elizabeth: The Unseen Queen (Erzsébet: a láthatatlan királynő) című dokumentumfilmet május 29-én mutatják be az Egyesült Királyságban, egy héttel a jubileumi nemzeti ünnep előtt.

Ebben a lapozható Instagram-posztban kaphatsz egy kis ízelítőt a felvételekből:

Szó mi szó, Meghan Markle véleménye sokat változott az első találkozás óta, és nem feltétlen a jó irányba...

Leadfotó: Bettmann / Getty Images

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Veled is előfordult már, hogy amikor a leginkább komolynak kellett volna lenned, mert valaki rossz hírt közölt veled vagy esetleg egy temetésen voltál, rád jött a röhögőgörcs? Ez bizony rettentő...
Lifestyle
Döbbenetesen gyönyörű a látvány, de rettenetesen veszélyes helyzetet jelez előre.
Fashion&Beauty
Képzeld el, ahogy a nyári napfény megcsillan a fémes körmeiden, miközben egy frissítő italt kortyolsz a tetőtéri bárpultnál. Vagy ahogy valamelyik tengerparton élvezed a pihenést, és mikor...