Utazás

Hétvégén is marad a hideg, akár mínusz 10 fok alá is hűlhet a levegő

Jellemzően száraz, de hideg idő várható a hétvégén. Mondjuk a részleteket.

Hétvégi időjárás előrejelzés

Számottevő csapadék nem várható és jellemzően napsütéses lesz az idő a hétvégén. Ugyanakkor marad a hideg: néhol napközben is fagypont körül alakul a hőmérséklet, hajnalban pedig akár mínusz 10 fok alá is hűlhet a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken az ország északkeleti harmadában az éjszaka képződött zúzmarás köd tartósan megmaradhat, másutt túlnyomóan derült, napos idő várható, majd a késő esti óráktól észak felől megnövekszik a felhőzet. A ködös tájakon előfordulhat jelentéktelen ónos szitálás, hószállingózás. Elsősorban az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében erős, olykor viharos lehet a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és mínusz 6 fok között alakul, de a szélvédett, illetve kevésbé felhős, hófödte részeken mínusz 10 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet, ami a szeles tájakon viszont fagypont felett maradhat. A legmagasabb hőmérséklet általában 0 és plusz 8 fok között várható, de a tartósan ködös részeken jóval hidegebb, míg az északnyugati országrészben pár fokkal melegebb is lehet.

Szombaton számottevő csapadék nem valószínű, több órára kisüt a nap. A minimumok jellemzően mínusz 4 és plusz 4 fok között alakulnak, de a havas, illetve szélvédett tájakon ennél lényegesen hidegebb lesz. A nappali maximumok többnyire 3 és 8 fok között lesznekk, de ahol keleten "beragad" a felhőzet, ott csak 0 fok köré melegszik fel a levegő.

Vasárnapra virradó éjszaka főként a Dunától keletre terjeszkedik a zúzmarás köd és a rétegfelhőzet, amely elsősorban a Tiszántúlon napközben is megmarad. Máshol fátyolfelhős, napos idő valószínű. Számottevő csapadék nem lesz. Hajnalban általában mínusz 8 és mínusz 2 fok között hőmérséklet várható, a havas, illetve szélvédett tájakon ennél alacsonyabb értékeket is mérhetnek. Napközben a napos országrészekben plusz 2 és 8, a Tiszántúlon mínusz 2 és plusz 1 fok közötti csúcsértékre kell készülni – olvasható az előrejelzésben.

Hová tűnt a híres Lillafüredi-vízesés? Sokan hiányolják ezt a páratlan látványosságot, ami József Attilát az Óda megírására ihlette.

Fotó és leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Valószínűleg neked is van épp otthon abból az élelmiszerből egy kevés, amit ha a vágott virágok közé teszel a vázában lévő vízbe, akár több héten át is élvezheted a gyönyörű anyák napi növények...
Egészség
Ha te sem szeretnéd idő előtt elveszíteni szellemi frissességedet és agyi jólétedet, akkor jobban teszed, ha kerülöd ezeket az egyszerű és sokszor ártalmatlannak tűnő mindennapi szokásokat.
Lifestyle
Az ágyunk szent hely. Egy hely, ahol alszunk, ahol kipihenhetjük a fárasztó hétköznapokat és ahol a hétvégék nagy részét henyéléssel tölthetjük. Nem szabadna olyan helynek lennie, ahol te és a párod...