Recept

Nem kell kidobni a karácsonyi ételeket – Ünnepi maradékmentés egy séf tanácsai alapján

A karácsonyról megmaradt ételek zöme újra felhasználható, a magyarok többsége azonban nem törődik ezzel, ezért sok megmaradt ünnepi fogás végül a kukában landol. Bíró Lajos séf elmondja, hogyan lehet újrahasznosítani a megmaradt ünnepi ételeket.

Ne dobd még ki a karácsonyi kajákat!

A karácsony sok családban hagyományosan a nagy kajálások időszaka, ilyenkor képtelenség nemet mondani a második tányér halászlére, de nem lehet visszautasítani még egy töltött káposztát sem, nem is beszélve arról, hogy a legtöbben inkább titokban tartanánk, hány szelet bejgli landolt idén (is) a bendőnkben. Mindezek ellenére, így is gyakran előfordulhat, hogy kicsit túllövünk az igényeken, és a kelletténél több marad az egyes ünnepi fogásokból. Ilyenkor az egyszerű megoldás az lehet, hogy a felesleget kidobjuk, azonban létezik egy sokkal jobb megoldás is: újrahasznosítani a megmaradt ételeket.

Hogy lehet megmenteni a karácsonyi ételeket az ünnep után? Erre adott tippeket Bíró Lajos séf.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123rf

Oldalak

Recept
Egészség
Sajnos egyre többen küzdenek különféle ételallergiákkal, néhány közülük viszont egészen meglepő tüneteket is előidézhet.
Lifestyle
Te is olyan vagy, aki ha meglát egy pókot, sikítva kirohan a szobából, de minimum az ájulás szintű félelem és undor kerülget? Most megtudhatod, milyen üzenetet hordoznak a pókok, és a cikk elolvasása...
Fashion&Beauty
Mindannyian tudjuk, hogy az élelmiszerek egy bizonyos idő eltelte után megromlanak és az is természetes számunkra, hogy romlott ételt nem eszünk meg. De gondolkodtál már azon, vajon mennyi idő után...