Sztárok

Őrületes dolog derült ki Kim Dzsongunról: ebben a függőségben szenved a diktátor

Az észak-koreai vezető testsúlya az elmúlt években drasztikusan emelkedett, amely bizony felkeltette az emberek figyelmét – mint kiderült, Kim Dzsongun ezt egyik függőségének köszönheti, mert bizony már hosszú évek óta egy bizonyos dolog rabja.

Kim Dzsonun, a rettegett vezető

Kim Dzsongun neve bizonyára számodra sem cseng ismeretlenül: a világ talán egyik legfurább politikusáról van szó, aki intézkedéseivel, törvényeivel és szigorú, ám egyben érdekes szabályaival rendre felkelti a világ figyelmét, illetve felháborodását. A Koreai Népi Demokratikus Köztársaság diktátora 2011. december 17-én lépett hivatalba, mindössze 27 évesen, ezzel a világ egyik legfiatalabb vezetőjévé vált – híressé viszont nem vezetői tehetsége tette, sokkal inkább rendelkezései és büntetései által került és kerül folyamatosan a címlapokra. Nemrégiben például teljesen kiborította az embereket, amikor kiderült, hogy betiltotta a bőrkabátok viselését Észak-Koreában, így már csak ő viselheti a menő ruhadarabot az országban. Tette mindezt azért, mert a bőrdzseki Észak-Koreában egyfajta státuszszimbólumnak számít, amit csak a legtehetősebb emberek engedhetnek meg maguknak, a diktátor viszont egyáltalán nem nézte jó szemmel, hogy rajta kívül más is viselje, így gyorsan meg is tiltotta, ezáltal minden elismerő pillantást ő zsebelhet be. Azok pedig, akik mégis megszegik a tiltást, kétségbe vonják hatalmát, így azonnali büntetésre számíthatnak, hiszen ha van valami, amit Kim Dzsongun nem tűr, az a tiszteletlenség. Nos, szabályai mellett a másik örök beszédtéma vele kapcsolatban testsúlya, hiszen nem lehet szó nélkül elmenni a jelenség mellett, hogy az utóbbi években a vezető igencsak meghízott: ennek oka egyrészt az, hogy mindenáron, nagyapjára szeretne hasonlítani, így a dolog részben szándékos, másrészt azonban egy függősége okolható a testsúlygyarapodásért.

Lapozz a részletekért!

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Sydney Sweeney nevét idehaza is egyre többen ismerik már, de színészi pályafutásával talán nem is kell tisztában lenni ahhoz, hogy megállapítsuk, egy igazán gyönyörű nőről van szó, aki a tudomány...
Sztárok
Jákob Zoltán és Erdélyi Mónika között elég erős barátság alakult ki az elmúlt időszakban. A milliárdos most egy merész fogadást is bevállalt!
Sztárok
Harry május 8-án Londonba érkezik, arra azonban egyre kevesebb az esély, hogy a királyi család tagjaival találkozik majd - Kamilla például kifejezetten nem vevő a herceg társaságára.