Recept

Az ázsiai konyhán túl - Így használd még a szójaszószt

A szójaszószt a legtöbben az ázsiai ételek összetevőjeként ismerjük, pedig egy ennél jóval sokoldalúbb alapanyagról van szó. Mutatjuk három kedvenc felhasználási módunkat.

Vinaigrette mártás szójaszósszal

A hagyományos vinaigrette öntet ízét a szójaszósz még jobban kihozza

A hagyományos vinaigrette mártás ízesítéséhez bátran használjunk só helyett szójaszószt. Ehhez 1:2:1 arányban keverjünk össze alaposan szójaszószt, citromlevet és mézet, majd ízesítsük vele a salátánkat. A megszokott íz egy leheletnyi pikantériával.

Szójaszószos pác húsokhoz

Egy szójaszószos húspáccal igazi ízorgiát kreálhatunk

A szójaszószt nagyszerűen alkalmazhatjuk különböző húsok pácolásához - ehhez keverjünk össze 5 ek szójaszószt, 3 ek olívaolajat, egy ujjnyi reszelt gyömbért, egy zúzott fokhagyma gerezdet és egy kevés chilit. Ezt a mennyiséget értelemszerűen növelhetjük a hús mennyiségének megfelelően.

Cikkünk folytatódik, lapozz.

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Recept
Sztárok
Nem titok, hogy Katalin és Károly között különösen szoros kapcsolat és kötelék van, azt azonban csak kevesen tudják, hogy Katalin több alkalommal is segített apósának, hogy az uralkodó...
Fashion&Beauty
Pénteken lezajlott a Miss World Hungary válogatója, ahol több száz lány vonult fel a zsűri előtt. A szépségversenyben először vesz részt zsűritagként az egykori szépségkirálynő, Annoni Zita.
Lifestyle