Egészség

Ezekben a magyarországi megyékben tarol most a koronavírus

A Covid azokban a megyékben terjed a legdinamikusabban, ahol alacsony az átoltottság.

Egy ideig még nem ér véget a negyedik hullám

Az utóbbi időszakban Magyarországon is egyre intenzívebben terjed a koronavírus-járvány, immáron berobbant a negyedik hullám, melynek jelenleg a felszálló ágában vagyunk. Az új megbetegedések és a halálozások száma ugrásszerűen növekedett az elmúlt néhány hétben, és a folyamat valószínűleg egy ideig még nem mérséklődik. Öröm az ürömben, hogy Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi főosztályvezetője a minap leszögezte: az átoltottság valószínűleg befolyásolja az esetszámok dinamikáját Magyarországon, amiből az is következik, hogy a korábbiaknál laposabb járványhullámra lehet számítani. Galgóczi hozzátette: míg például Romániában alacsony átoltottság mellett robbanásszerűen növekedő esetszámmal, az egészségügyi rendszert megterhelő járvánnyal állnak szemben, addig Magyarországon az esetszámok emelkedésének mértéke nem hasonlítható a romániai léptékhez.

Ugyanakkor a negyedik járványhullám már Magyarországon is egyre intenzívebb, a szakemberek egy része már most további szigorításokat sürget, s minden jel arra mutat, hogy még messze vagyunk az újabb hullám tetőzésétől. De vajon mely hazai régiókban, megyékben terjed a leggyorsabban most a koronavírus?

Fotó: 123rf

Lapozz és megtudod!

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Nem vagy benne biztos, milyen zöldségekre és gyümölcsökre érdemes hangsúlyt helyezned májusban? Akkor olvass tovább, mutatjuk, mi kerüljön feltétlenül a kosaradba ebben a hónapban.
Home&Design
A trendek jönnek-mennek, de néhány stílus tényleg örök, így ha hosszú távra tervezel, mindenképp ezek közül válassz!
Fashion&Beauty
A manikűrök világában a különféle mintáknak csak a képzelet szabhat határt, ezúttal viszont úgy tűnik, egy letisztult, klasszikus minta kerül ismét a középpontba.