Utazás

Mégsem csak legenda? Közelről pillantották meg a mitikus lényt, melytől évszázadok óta rettegünk

Azt mondták, a váratlan találkozás teljesen megbénította őket.

Évszázadok óta rettegésben tartja a világot

Bigfoot, azaz Nagylábú legendája Észak-Amerikában szökkent szárba, de mára az egész világ jól ismeri. A mitikus teremtmény, melynek létezését gigantikus lábnyomán kívül semmiféle kézzelfogható bizonyíték nem támasztja alá, hosszú évszázadok óta rettegésben tartja nemcsak az amerikaiakat, de mindenki mást is, aki valaha is hallott róla. Aki látni vélte, emberszabású szörnyetegként írta le a Nagylábút, aki bizonyos rokonságot mutat olyan hasonló kultikus figurákkal, mint a jeti vagy a majomemberrel is. Mivel a bulvármédia imád cikkezni a titokzatos lényről, ezért rengetegen hamisítottak már "nagyméretű" lábnyomokat a monstrum lelőhelyének számító hegyvidéki területeken, de az efféle kóklerek az esetek többségében aztán le is buktak.

A Nagylábú valamivel több mint két méter magas, teste erőtől duzzad és izmos, azt gondolnánk, nehezen tud elbújni az emberi tekintetek elől. Kiegyenesedve jár, akár az ember, de a testét borító rövid, sötét szőr azt jelzi, nem homo sapiens. Sem tetemet, sem csontokat, semmiféle maradványokat nem találtak, pedig immáron több mint két évszázada folyik a kutatás. Az egyetlen bizonyíték, ami a rejtélyes lény létezésére utal, az a hatalmas lábnyoma. Ezért nevezték el Nagylábúnak - írja amagyar nyelvű Wikipédia.

Két vadász most azt állítja, találkozott a szörnyűséges teremtménnyel - ráadásul nem is egy példánnyal.

Fotó: 123rf

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Utazás
Sztárok
Mióta kiderült, hogy rákkal kezelik, III. Károly tudatosan kerüli a nyilvánosságot. Most viszont jön a nagy visszatérés, amiben titkon mindenki reménykedett.
Utazás
Mutatjuk, milyen időjárás vár ránk április utolsó, illetve május első napjaiban.
Lifestyle
A fogyókúrák és diéták világa mindig is kihívást jelentett azoknak, akik egészségesen szeretnének élni és testsúlyukat kontrollálni. Egy friss kutatás azonban érdekes perspektívát kínál a reggeli...