Recept

Olaszországba vágynál? Ha utazni most nem tudsz, készítsd el a világhíres bruschettát

A legtöbben imádjuk az olasz ételeket. A rengeteg isteni tészta-, pizza-, illetve húsétel kavalkádjában nem szabad megfeledkezni a bruschettáról sem, ami sokak szemében szintén dobogós fogás. Most, hogy a piacok roskadoznak a szaftos és illatos paradicsomoktól, érdemes hazai körülmények között is kipróbálni.

Bruschetta

A világhíres olasz bruschetta - a legfinomabb nemzeti étel a tészta és a pizza mellett

Hozzávalók:

  • 1 db bagett
  • 3 db közepes méretű paradicsom
  • 6-7 db friss bazsalikomlevél
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 4 tk extraszűz olívaolaj
  • 1 tk balzsamecet
  • 1 tk szárított oregánó
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

  1. A bagettet szeleteljük fel. A szeletek tetejét kenjük meg ízlés szerint reszelt fokhagymával és az olívaolaj felével, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük 10-15 percig.
  2. Amíg a kenyér pirul, készítsük el a feltétet. A paradicsomokat kockázzuk fel, a bazsalikomot aprítsuk fel, majd az egészet keverjük el a maradék olívaolajjal, a balzsamecettel és az oregánóval. Amennyiben szeretnénk, adhatunk hozzá még egy kevés aprított fokhagymagerezdet. Ízlés szerint sózzuk.
  3. Ha a bagett szeletek megpirultak, kanalazzuk a tetejükre a feltétet. Frissen tálaljuk.
Fotó: 123rf.com

Oldalak

Recept
Utazás
A külgazdasági és külügyminiszter egy hétfői rendezvényen arról beszélt: elképesztő, hogy az ukrajnai háború kapcsán egyes vezető európai politikusok már nukleáris fegyverek bevetéséről is beszélnek...
Egészség
Gondoltad volna, hogy van egy olyan népszerű reggeli fogás, amely gyakorlatilag minden egészségügyi problémára valódi gyógyír lehet? Cikkünkből megtudhatod, mit is ajánlott fogyasztanod minél...
Sztárok
A közönség ugyan szívébe zárta az Acélembert korábban megformáló Henry Cavillt, most viszont meg kell barátkozniuk a gondolattal, hogy a brit színésztől a 30 éves David Corenswet veszi át a...