Palacsintából tortát - Olyan finom, hogy elájulsz

Egy jól megpakolt kakaós, esetleg lekváros palacsinta már önmagában is égi áldásnak tekinthető, de az élvezeteket lehet még tovább fokozni. A palacsintatortában (másnéven rakott palacsinta) a vékony tészta és az isteni töltelékek kavalkádja olyan egyveleget alkotnak, amely után garantáltam megnyaljuk mind a tíz ujjunkat.

Palacsintatorta

Palacsintatorta - a legjobb dolog, ami a palacsintával történhet

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 480 g finomliszt
  • 100 g cukor
  • 5 db tojás
  • 500 ml tej
  • 500 ml szódavíz
  • olaj a sütéshez

A töltelékhez:

  • ízlés szerint kakaópor
  • ízlés szerint mogyorókrém
  • 2 db alma
  • dió darálva
  • cukor

Elkészítés:

  1. A palacsintatésztához először mérjük ki a száraz hozzávalókat (liszt, cukor), majd keverjük hozzá a folyékonyakat (tej, szódavíz). Végül adjuk hozzá a tojásokat és a masszát kézi habverővel vagy robotgép segítségével keverjük csomómentesre. Tegyük hűtőbe.
  2. Amíg a palacsintatészta pihen, készítsük elő a tölteléket. Az almákat reszeljük le, a diót daráljuk le, majd keverjük össze ízlés szerint porcukorral. A kakaóport és a mogyorókrémet szintén készítsük elő. Fontos, hogy minden hozzávaló kéznél legyen, mert gyorsan kell majd dolgoznunk.
  3. Vegyük ki a tésztát a hűtőből és kevés olajon kezdjük el kisütni a palacsintákat. Ahogy az első palacsinta kisült, tegyük egy nagyobb tálra és kenjük meg a sorban az első töltelékkel (a sorrend ízlés szerint alakítható), majd egyszerűen helyezzük rá a következő palacsintát. Ezt ismételjük addig, amíg az összes palacsinta el nem fogy. Fontos, hogy ahogy elkészült egy palacsinta, azonnal helyezzük rá az előzőre és kenjük meg bőségesen a soron következő töltelékkel.
  4. Az utolsó palacsintát ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral, gyümölcsökkel, de akár vaníliasodó, esetleg olvasztott csokoládé is mehet rá.
Fotó: 123rf.com

Oldalak