Recept

Vegán varázslat – Itt a mindenmentes Pavlova torta

A Pavlova torta a baráti vacsorák és az Instagram feedek aduásza – egy habos, gyönyörű bogyós gyümölcsökkel kirakott Pavlova tortával bármikor nagy sikert arathatunk a való és az online térben egyaránt. Ez a recept most a vegánok és intoleranciával küzdők számára nyit új távlatokat, hiszen ez a sütemény sem tojást, sem tejterméket sem tartalmaz.

Vegán Pavlova torta

Hozzávalók:

  • 200 ml sótlan csicseriborsó víz
  • ½ teáskanál borkő sütőpor
  • 200 g eritrit
  • 400 g kókuszkrém
  • 2 teáskanál fehérborecet
  • friss gyümölcsök
  • mandula

Elkészítés:

  1. Adjunk egy késhegynyi borkő sütőport az előhűtött, sótlan csicseriborsó vízhez.
  2. Ezután a csicseriborsó vizet és a sütőport kézi habverővel körülbelül 5-10 percig keverjük, amíg a masszában csúcsok kezdenek kialakulni.
  3. Adjunk eritritet a masszához és keverjük még 5 percig. Végül adjunk hozzá egy-két teáskanál fehérborecetet és alaposan keverjük össze.
  4. Egy evőkanál segítségével helyezzük az elkészített masszát kör alakban a sütőpapírra, oldalai legyenek kissé magasabbak, mint a közepe.
  5. Az előkészített süteményt 120 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és körülbelül két órán át sütjük, amíg a teteje szépen meg nem keményedik.
  6. Ezután körülbelül 4 órán át hűlni hagyjuk.
  7. Adjuk hozzá a tortához a felvert kókuszkrémet és díszítsük gyümölcsökkel, mandulával.
Forrás: Nature's Finest
Fotó: 123rf.com

Oldalak

Recept
Sztárok
Bár köztudottan rossz viszonyt ápolnak a brit királyi családdal, ekkora pofonra talán még Harryék sem számítottak.
Lifestyle
Nem vagy benne biztos, milyen zöldségekre és gyümölcsökre érdemes hangsúlyt helyezned májusban? Akkor olvass tovább, mutatjuk, mi kerüljön feltétlenül a kosaradba ebben a hónapban.
Home&Design
A trendek jönnek-mennek, de néhány stílus tényleg örök, így ha hosszú távra tervezel, mindenképp ezek közül válassz!