Home&Design

Nyolc növény, amely távol tartja és elűzi a szúnyogokat

Számos szobanövény és virág nem csupán mutatós, de praktikus is. Bizonyos fajták tisztítják a levegőt, vannak, amelyek az elalvásban segítenek, és akadnak olyanok is, melyek a szúnyogok elleni védekezésben hasznosak. Most ezekről lesz szó.

Növények a szúnyogok ellen

Írtunk már korábban olyan szobanövényekről, illetve virágokról, amelyek nem csupán dekoratívak, de fontos célt is szolgálnak. Egyes fajták a levegő tisztaságáért felelnek, vannak, amelyek az inszomnia ellen veszik fel a harcot azzal, hogy nyugodt alvást garantálnak, most pedig olyan típusokról lesz szó, melyek a szúnyogokat tartják távol. Ilyenkor nyáron az apró rovarok közül talán ezek a legidegesítőbbek, hiszen a forró szezon kellemes estéit megzavarhatják, amikor finoman szólva kiszívnak bennünket. De sokan nem szeretnek különféle vegyszereket használni az otthonukban, ezért természetesebb megoldást keresnek a betolakodók ellen - a növények tökéletesen megfelelnek a célra. Mutatjuk azt a nyolcat, amiben nem fogsz csalódni.

KRIZANTÉM A krizantém szép és hasznos is - pietrint termel, amelyet a rovarok (köztük a szúnyogok) nem kedvelnek.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Home&Design
Egészség
Ha te sem szeretnéd idő előtt elveszíteni szellemi frissességedet és agyi jólétedet, akkor jobban teszed, ha kerülöd ezeket az egyszerű és sokszor ártalmatlannak tűnő mindennapi szokásokat.
Lifestyle
Az ágyunk szent hely. Egy hely, ahol alszunk, ahol kipihenhetjük a fárasztó hétköznapokat és ahol a hétvégék nagy részét henyéléssel tölthetjük. Nem szabadna olyan helynek lennie, ahol te és a párod...
Sztárok
Bár a színésznő idén októberben már a 89. életévét tölti majd be, ez egyáltalán nem látszik rajta elképesztő genetikájának köszönhetően.