Felejtsd el az eddigi faltrendeket - újra hódít a 70-es évek designja, mindenki ezt akarja

Korábban megírtuk, hogy az enteriőr designon belül a faltrendeknél jelenleg hódítanak a világos, neutrális árnyalatok, ezek mellett pedig a navy kék és a különlegesebb tapéták is tarolnak. Most akár el is felejtheted mindet, ugyanis visszatért a 70-es évek stílusa, és mindenki odavan érte.

Avokádó zöld a legnagyobb trend a falfestésben

A neutrális színek és természetes árnyalatok még mindig hódítanak a falfestésben, valamint a föld tónusai is előtérbe kerülnek - így történt, hogy visszatért a 70-es évek egyik legnépszerűbb változata, az avokádó zöld. Ez a "puha", elegáns stílus a megfelelő kiegészítőkkel és bútorokkal kombinálva tökéletes harmóniát és designt varázsol a lakásba, kiváltképp, ha a nappaliban veted be.

"Amikor a saját otthonunk színeit választjuk ki, soha nem szabad szélsőséges döntéseket hozni mások ízlése vagy véleménye, illetve az aktuális trendek alapján" - magyarázza a színpszichológus, Eleftheria Karipidi a BBC-nek. Hozzáteszi, szerinte az enteriőr divat változása (és például az avokádó zöld visszatérése is) összefügg az éghajlati válsággal és a bolygó iránti aggodalommal. "A fenntarthatóság a globális felmelegedés miatt kulcsfontosságú szempont lett az emberek számára szerte a világon. Ez az otthoni választásainkban is megmutatkozik" - mondja Karipidi. "A széles körű környezettudatosság visszhangozza az 1970-es évek aggodalmait, ami megmagyarázza, hogy a korszak "környezetbarát" belső színei, mint például a terrakotta, a mustársárga és az avokádó zöld miért kerültek újra divatba."

Az alábbiakban mutatunk néhány szuper megoldást, amennyiben emellett az árnyalat mellett döntenél.

Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak