Az organikus modern az új minimalista - ez az enteriőr design maga a tökély

Ha kedveled a minimalizmust, ez az enteriőr stílus tetszeni fog. Az organikus modern környezetbarát, kicsit skandináv és nagyon letisztult. Neutrális színek, természetes anyagok, mai technológia - a tökéletes otthon alapelemei.

Organikus modern az új minimalista

Laura Britt designer, enteriőr szakember. Az iparág vezetőjeként ért a munkahelyi és otthoni egészség és wellness atmoszféra megteremtésében. A fenntarthatóság és a környezet iránt szenvedélyesen dolgozó tervezőcég CEO-jaként Laura elkötelezte magát amellett, hogy otthonát úgy tervezze meg, hogy megfeleljen az úgynevezett WELL szabványoknak (organikus, környezetbarát rendszer).

A háza Közép-Austinban helyezkedik el. "Szeretjük Közép-Austint" - mondta Laura a The Spruce magazinnak. "Mindenhez közel van, tele rengeteg fával, növénnyel és zöldséggel." Míg a család eredetileg a meglévő otthon átalakítását tervezte, végül úgy döntöttek, hogy elszállíttatják, és egy teljesen új ingatlant hoznak létre belőle - a költöztetés persze nem volt zökkenőmentes, három részletben sikerült kivitelezni.

"Fogalmam sem volt, milyen nehéz lesz otthont költöztetni. Önmagában az sem volt egyszerű, hogy egy erős mozgatót találjunk, amely túlméretes teherrel tud házat mozgatni. A városnak le kellett zárnia az autópályát (MoPac) és az állomás rendőrségét, hogy kísérje a szállítást. Három különböző éjszaka kellett a projekthez. Az új otthon konfigurációja nagyon hasonlít a korábbi otthonra. Elrendezésben és méretben változott."

"Az otthon csak 275 négyzetméternyi kondicionált területtel rendelkezik, és további 100 négyzetméternyi külső borítású tornác található három különböző területen" - magyarázta Laura. A ház nyitott terű, de "az akusztikai és vizuális magánélet biztosítása érdekében a két nagy zsebajtót is becsukhatjuk" - hangsúlyozta Laura.

A földterületen található egy autóbeálló is, amely egy másik nagy árnyékos gyülekezőhelyként szolgálhat, amelyet nagyobb összejövetelekhez használnak. Laura együtt dolgozott Tom Tornbjerg építésszel az otthon megtervezésében, bár természetesen erős keze volt ebben a folyamatban. "Személyes esztétikám kissé építészibbre hajlik" - mondta Laura.

"Néhányan organikusnak nevezik. A meleg, természetes, tiszta vonalvezetésű esztétikának nevezett szerves modernizmus inkább építészeti, mint dekoratív." Laura a stílus lágyabb elemeit részesíti előnyben - általában a természetes matt felületek, fa és acél láthatók többségben, kasmír, vászon, pamut és mohér textíliákkal keverve. "Szerettem volna egy meleg, hívogató, visszafogott helyet a mindennapi élethez" - mondta Laura. "Szeretjük a kültéri verandánkat" - mondta Laura, és elmagyarázta, hogy közvetlenül a konyha és a nappali közelében található. "Nappali és étkezési területünk meghosszabbításaként szolgál. Folyamatosan használjuk." Az udvaron található egy kis zöldség- és gyógynövénykert is.

Laura úgy tervezte a fürdőt, hogy modern és minimalista legyen anélkül, hogy túl nagynak vagy ridegnek hasson, és ennek nagy része a természetes fénynek köszönhető. "Szeretem a tetőablak természetes fényét, és a beáramló fényt a kád feletti ablakon keresztül" - mondta. A konyhában Gaggenau készülékek találhatók, amelyek Laura szerint megtestesítik és garantálják a minőséget, illetve a modern szellemiséget. A főzőlap rendkívül gyorsan felmelegszik és lehűl, nincs mérgező földgáz-kibocsátás sem.

A padlók fehér tölgyből készültek, alacsony VOC-felülettel és ragasztóval. Ez azt jelenti, hogy a burkolat kevesebb illékony szerves vegyületet tartalmaz, amely kevésbé káros, mint a hagyományos anyagok. A természetes fény kulcsfontosságú az otthon kialakításában. "Szeretjük azt a természetes fényt, amely az irodákon, valamint az ablakok és ajtók nagy kiterjedésén keresztül áramlik a szobákba" - mondta Laura. "Úgy alakítottuk ki az ablakok elhelyezését, hogy két oldalról bejusson a fény minden szobába."

Nézz körül az ingatlanban.

Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak