Fashion&Beauty

A 90-es évek legnagyobb trendjei, amelyeket ma is viselünk

Van pár olyan trend a 90-es évekből, amelyet inkább örökre elfelejtenénk, de azért akadtak menő cuccok is 30 évvel ezelőtt. Ezek közül számos ruhadarab még ma is nagy sláger, és 2021-ben is szembe jön velünk az utcán.

90-es évek trendjei

A 90-es divat feltámadása ambivalens érzéseket hagy maga után. Egyik oldalon odavagyunk a szaténruhákért és az úgynevezett "kitten heel" magassarkúkért, de azért bőven akadnak olyan trendek, amelyeket a múltban szeretnénk tudni. A következőkben bemutatjuk a 30 esztendővel ezelőtti stílusok előnyösebb felét, azokat a cuccokat, amelyekre mai napig büszkék lehetünk és viselhetjük őket gond nélkül 2021-ben is.

Kockás együttesek

A különféle Chanel-koppintás hatású tweed együttesek a mai napig hódítanak, nem egy fast fashion márka kínálatában szerepelnek. A kockás matching setek a 90-es években hatalmas népszerűségnek örvendtek, de 2021-ben is elegáns viseletnek számítanak.

Has mutatóban

Az úgynevezett crop top az utóbbi egy-két évben kedvenccé nőtte ki magát a tavaszi/nyári szezonban. A has mutatása azonban szintén nem újkeletű, 30 éve is előszeretettel hordtak a nők olyan felsőket, amelyek kissé hiányosak voltak.

Szatén "slip" ruhák

A "slip" ruhák mostanában egyre jobban tarolnak a nők körében. A szatén anyagnak köszönhetően kényelmesek, ugyanakkor egyszerre dögösek és elegánsak is. Van némi hálószobai beütésük, sokszor kapják meg az "olyan, mint egy hálóing" jelzőt, de szerintünk ezek a darabok ágyon kívül is megállják a helyüket - ráadásul ma már legálisan hordhatunk pizsamát az utcán, szóval aggodalomra semmi ok.

A rózsaszín hatalma

A 90-es években színesebben öltözködtek a nők, mint ma, amikor a minimalizmus korát éljük, és a neutrális árnyalatok kerülnek előtérbe. Régebben nagyon mentek a rózsaszín különböző tónusai, kiváltképp a világosabb, úgynevezett "blush pink" tarolt.

Cikkünk folytatódik...

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Harry és Meghan ellen szövetkezett az uralkodó és a trónörökös, ám a királyi szakértő szerint mindketten kudarcot vallottak, ami meglehetősen megviseli apát és fiát.
Sztárok
Anno Marics Peti csak álmodozott a hírnévről, és abban sem volt biztos, hogy a Valmar be fog futni zenekarként. Visszaemlékezett a régi időkre, amikor még buszjegyre is alig volt pénze.
Egészség
Egy új kutatás szerint már napi fél kanálnyi olívaolaj csökkentheti a demenciában való elhalálozás kockázatát, de ez még nem minden.