Recept

5 jel, ami arra utal, veszélyes lehet megenned a vásárolt halat!

Érdemes csak friss állapotban fogyasztani ezt az élelmiszert, különben nagy gondokat is okozhat – ezt az 5 jelet mindenképp vedd észre, mielőtt nekiállnál az ízletes fogások elkészítésének!

Hal: az egyik legértékesebb és legegészségesebb alapanyag

A különböző halfélék sokféle tápanyagot tartalmaznak, köztük magas mennyiségű D- és B12-vitamint, omega-3 zsírsavakat, jódot, vasat, niacint és még számos egyéb olyan alkotóelemet, amelyek jótékony hatást gyakorolnak szervezetünkre. Víztartalmuk is jelentősen magas, egyes típusoknál ez az érték akár a 80%-ot is elérheti, az olajos húsú halak pedig rengeteg energiát adnak – ilyen például a lazac vagy a hering. A halfogyasztás hozzájárul a megfelelő izomépítéshez és immunrendszer működéshez, valamint a szív- és érrendszeri betegségek csökkentéséhez. Egy szó, mint száz, a hal rendkívül egészséges élelmiszer, és mindenképpen jót teszünk azzal, ha gyakran fogyasztunk belőle. Az azonban nagyon fontos, hogy kizárólag jó minőségű, friss árut vásároljunk, ugyanis a nem megfelelő hal komoly egészségügyi problémákhoz is vezethet. 5 szempontot mindenképpen érdemes figyelembe venni, mielőtt nekilátnánk a lakomához – a következő oldalon mutatjuk, melyek ezek!

Lapozz a részletekért!

Fotó: 123rf

Oldalak

Recept
Lifestyle
Bár jó ötletnek tűnhet az erős, zsíroldó hatású mosogatószerrel áttörölni bizonyos felületeket, hogy eltávolítsuk a makacs szennyeződéseket, lehet, hogy akár végleg tönkretesszük vele az adott...
Sztárok
A televíziós munkák most nem jöttek be Curtis számára, de legalább többet tud foglalkozni a zenéléssel. Ismét Király Viktorral állt össze, hogy berobbantsák a fesztiválbombát.
Lifestyle
Remélhetőleg most nem kell akkora tömegre számítani a boltokban, mivel nem hosszú hétvége lesz, és az anyák napja miatt is még lesz időnk bevásárolni.