Kívül roppanós, belül omlós, puha és folyós: Ez a tökéletes brownie titka

Bonyolult feladatnak tűnik ennek a süteménynek az elkészítése, mégsem az.

Elkészítés:

Fontos tudni, hogy egy pofonegyszerű édességről van szó, melynek tökéletessége két ponton múlik: a minőségi alapanyagokon és a sütésen. Érdemes a lehető legjobb minőségű csokoládét használni, a vajat pedig nem helyettesíteni margarinnal, hiszen nem lesz ugyanolyan a végeredmény. Első lépésként olvasszuk fel a csokoládét egy tálban vízgőz felett a vajjal együtt, a masszát pedig keverjük csomómentesre. Ha ez elkészült, vegyük le a tűzről a keveréket és várjuk meg, amíg kihűl. A tojásokat verjük habosra a kimért cukorral, és adjuk hozzá a kihűlt csokis-vajas masszához. Lassan, folyamatosan kevergetve adagoljuk hozzá a lisztet is, és figyeljünk oda arra, hogy az eredmény csomómentes legyen. Készítsünk elő egy vajjal kikent tepsit, öntsük bele a tésztát és előmelegített, 180 fokos sütőben süssük meg a süteményt körülbelül 20 perc alatt. Bár a desszert teteje ilyenkor már elkezdhet repedezni, ne ijedjünk meg, hiszen a belseje ekkor még tökéletesen lágy és krémes – márpedig ennek a süteménynek ilyennek kell lennie. Tálaljuk mé

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el

Csokoládés brownie

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 4 db tojás

Elkészítés:

Fontos tudni, hogy egy pofonegyszerű édességről van szó, melynek tökéletessége két ponton múlik: a minőségi alapanyagokon és a sütésen. Érdemes a lehető legjobb minőségű csokoládét használni, a vajat pedig nem helyettesíteni margarinnal, hiszen nem lesz ugyanolyan a végeredmény. Első lépésként olvasszuk fel a csokoládét egy tálban vízgőz felett a vajjal együtt, a masszát pedig keverjük csomómentesre. Ha ez elkészült, vegyük le a tűzről a keveréket és várjuk meg, amíg kihűl. A tojásokat verjük habosra a kimért cukorral, és adjuk hozzá a kihűlt csokis-vajas masszához. Lassan, folyamatosan kevergetve adagoljuk hozzá a lisztet is, és figyeljünk oda arra, hogy az eredmény csomómentes legyen. Készítsünk elő egy vajjal kikent tepsit, öntsük bele a tésztát és előmelegített, 180 fokos sütőben süssük meg a süteményt körülbelül 20 perc alatt. Bár a desszert teteje ilyenkor már elkezdhet repedezni, ne ijedjünk meg, hiszen a belseje ekkor még tökéletesen lágy és krémes – márpedig ennek a süteménynek ilyennek kell lennie. Tálaljuk még melegen, tetején vaníliafagylalttal, ami nagyszerűen illik ehhez a csokis csodához.

További két édességért lapozz a következő oldalra!

Fotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Néhány hét alatt lerobbantja rólad a felesleget ez a módszer, így ha túlsúllyal küzdesz, és eddig semmilyen diéta nem vált be, akkor érdemes kipróbálnod ezt a trendet.
Lifestyle
A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH Zrt.) nemrég közölte: január 7-től újra emelkedik a belépők ára a társaság által üzemeltetett fürdőkben.
Fashion&Beauty
A haj nem hazudik – Fecó pedig tudja, hogyan kell „kihallgatni”.
Sztárok
1955-ben Margit hercegnő eljegyzésének felbontása nemcsak megrázta a nemzetet, hanem máig az egyik legérdekesebb királyi történet is lett.
Utazás
Csupán 30 másodpercen múlt, hogy két hónappal ezelőtt nem sikerült elfogni a Louvre-ból koronaékszereket elrabló tolvajokat. Egy kamera felvette, amint az elkövetők megérkeznek, de a felvételt senki...
Utazás
Ki ne akarná kedvezményes áron igénybe venni a MÁV szolgáltatásait? Nos, péntektől erre rengeteg magyar embernek lesz lehetősége, igaz, van egy feltétel, ami valószínűleg nem mindenkit tesz majd...